resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 3755
    hiç bir teknik direktör gibi bu adam da dört dörtlük değildir. fakat yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir şey söylemişti: "türk futbolcularında her şeyden biraz var ama hiçbir şey tam değil."
    kendisinde ise tam olan bir şey varsa o da total futbol denilen şey. ama gerisi tamamen eksik. yani elindeki futbolculara göre bir sistem oluşturamayan birisi. elindeki futbolcular profesyonellik dışı hareket ettiğinde onu uyaramayacak birisi. bu yüzden ki takımımızda başarılı olamadı. imparator mesela geçen sene * baktı tek forvet olmuyor çift forvete döndü. ama bu adamda böyle bir şey yok. illa 4-3-3. bu yüzden ki sistemli olan kulüplerde iş yapar ancak.
    buradan elindeki kadro çok iyidi fakat değerlendiremedi yorumları da kısmen doğrudur. sonuç olarak elindekine göre sistem üretemeyen bir adamdı. ama bu adamdan başarı bekleyen başkanın ve bizlerin de suçu yok değildi. 4-3-3 ün en kritik bölgesi orta saha iken orada barış özbek ve mustafa sarp'ı oynatmak zorunda olan birinden başarı bekledik. bu sistemde defansa istediğin adamları koy. ileri üçlüye de istediğin kadar kaliteli adamları koy. orta sahanda mustafa ve barış varsa siz bu adamdan mucize bekliyorsunuzdur başka bir şey değil. * sonuç olarak yapılan hatalardan ders almak ve bu hataları bir daha yapmamak için işte tam da şu an da imparatora destek çıkılmalı. çünkü o futbolcular bir sisteme uymuyorsa ona göre sistem değiştirir, başkan istediği futbolcuyu almıyorsa eğer geçen sene olduğu gibi emre çolak'ı adam etmeyi bilir. defansta problem olursa alt yapıdan semih'i oynatmayı ve bir daha ondan formayı almamayı da bilir. üzerine çok seviyor sanki üvey evladı denilen colin kazım'ı göndermeyi de bilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın