• 431
    herkes bazı şeyleri yapar. bazısı her şeyi yapar.

    http://i49.tinypic.com/35daxit.jpg

    20.000 sayı yolculuğu https://www.youtube.com/watch?v=3pN6IKjJBZ0

    lakers maçında chalmers’ın alley-oop pasını süper tamamlamış https://www.youtube.com/watch?v=BcgqyWqMuuc

    lakers maçında yaptığı diğer şeyler için https://www.youtube.com/watch?v=txlA58eU4IY

    alıntı

    lebron james, 28 asist ile nba'de 'clutch' zamanlarında en çok asist yapan oyuncu. lebron'un bu 28 asisti; paul, deron ve westbrook'un 'clutch' zamanlarında yaptığı asist toplamından fazla. 'clutch' zamanlarında, toplam 10 nba takımından daha fazla asist yapmış durumda. bu takımlar arasında thunder, lakers ve clippers'da bulunuyor. ayrıca james'in clutch zamanlarında yaptığı istatistikler 36 dakika'ya ayarlandığında 26 sayı, 11.7 asist ve 10 ribaund ortalamaları oluyor. eğer lebron sezonu böyle tamamlarsa, clutch zamanlarında triple-double ortalaması tutturmuş ilk oyuncu olacak nba tarihinde..

    alıntı

    muhabir’in senin için 5.000 asistin 20.000 sayıdan daha önemli olduğunu söylemiştin. lafına şu cevabı vermiş kral;‘’kesinlikle. kesinlikle. çocukluğumdan beri takım arkadaşlarımın başarılarını görmeyi seviyorum, pas atabilmeyi ve takım arkadaşlarımın sayı bulmasını, şutlarının sayı olmasını seviyorum. ve bu harika hissettiriyor.’’

    ayrıca nba tarihinde 20.000+ sayı, 5.000+ ribaund ve 5.000+ asist barajlarını geçen sadece 12 oyuncu var.

    lebron james
    - oscar robertson
    - larry bird
    - jerry west
    - michael jordan
    - john havlicek
    - clyde drexler
    - kobe bryant
    - kevin garnett
    - kareem abdul-jabbar
    - gary payton
    - karl malone

    cnn muhabiri barbaros tapan: maçın sonlarına doğru daha çok kobe'yi savundun. bu koç'un mu kararı mı, yoksa senin uygulaman mıydı ?

    lebron james: hayır bunun koç ile bir ilgisi yok, ben sadece o anlarda kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorum, kobe 30.000 sayı atmış bir oyuncu kariyerinde onun sayı atmasını önlemeniz imkansız, yapabileceğiniz tek şey onun rahat şut atmasını engelleyip sayı yüzdesini aşağıda tutmanız olacaktır, kobe gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan birisi, ben sadece maçın sonlarına doğru takım için ne gerekiyorsa onu yaptım.

    -sence geçen sezon kazanılan şampiyonluğun yaşattığı stres bu sene bunu tekrarlamanız acısından daha çok olacak mı?

    lebron james: kazanılan hiç bir şampiyonluk kolay değildir ve olmamıştır. takımdaki bütün arkadaşlarımız bunun bilincindeler. onun için her maçı ayrı ayrı alıp hedefe yine gecen sezon yaptığımız gibi sezon sonunda ulaşmak istiyoruz.

    -türkiye'de çok sayıda miami heat taraftarı var, senin maçlarını sabahın erken saatlerinde kalkıp seyrediyorlar onlara buradan neler söylemek istersin ?

    lebron james: öncelikle onlara şükranlarımı sunuyorum, bizim için dünyanın öbür ucunda da olsalar kalkıp verdikleri destek için, onların bize olan bu sevgisi bilsinler ki bizi maçlarda daha çok motive ediyor. onlara tekrar sizin aracılığınız ile sevgilerimi yolluyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın