• 530
    "ilgi alanımızın dışında" vakasında ağır çuvallamış moderasyon. atatürk'ün, kürşat tüzmen'in, rasim ozan kütahyalı'nın falan başlıkları kendilerinin mantığıyla ilgi alanımızın dışında, ama bu adamların boruları bir tek azınlık gruplara ötüyor. atütürk için yazılan spor dışı entryleri silmeye maşaları yetmezken hırant dink için yazdığım entry'm silindi. ne yazmışım: "ilgi alanımızın içinde olup olmamasının futbol bilgimizle değil, vicdanımızla ilgisi olan güzel adam." bu entry silindi. atatürk'e sadece "başöğretmen, öğretmenler günün kutlu olsun" falan yazan entry'ler duruyor. bu mu ilgi alanımız yani? hezeyan resmen... aynı şekilde başka başka başlıklarda da çok sayıda böyle entry var. onlara dokunulmuyor, hırant'a dokunuluyor. niçin? çünkü azınlık. sözlüğün yüzde yirmisi ya tepki gösterir, ya göstermez. hacıyatmazlıktan başka bir şey değil. zaten ilk önce başlık kilitlendi. sebebi ne? milletin karısı, çoluğu, çocuğu ilgi alanımızın içinde, ama hırant değil. aferin ya. milletin tartışmasından korkuyorlar. böyle şey mi olur? bırak konuşsun millet, yoksa karşısındakini nasıl dinleyecek? ne yapmaya çalışıyorsun, anlayabilmiş değilim.

    atatürk başlığına da yazdım. "galatasaray sözlük moderasyonunun dokunmaya maşası yetmediği lider. başlığı ilgi alanımızın dışında entrylerle dolu, ama bunların borusu bir tek azınlıklara ötüyor. öğrenciler olmasa üniversiteleri ne güzel yöneteceğiz değil mi?" diye. bu da niteliksiz entry olarak etiketlenip silinmiş. eleştiriye de gelemiyor beyzadelerimiz. hem işi eline yüzüne bulaştır, hem de laf eden çıkınca da "niteliksiz" diye etiketleyip sil. sözlüğü yeterince sirke çevirdiniz zaten. gittikçe daha da derine batırıyorsunuz. ayrımcılık, sancürcülük gırla... benim şu saatten sonra kendilerine bir gram bile güvenim yok. zaten sözlük de gittikçe sıkıcı hâle geliyor. dünden beri yazacağım, zamanım olmadı. artık şuraya girip bir şey paylaşmaya hiç niyetim, hiç hevesim yok. hele dünkü vakadan sonra hiç. (anam tarih belirmedim:( yine silinecek entry) sen benim entry'mi niçin çifte standarda sokuyorsun? buna ne hakkın var?

    bir kere de bir fotoğraf paylaşmıştım. fotoğraf benim bilgisiayarımda açılıyor, sonra iş yerindeki bilgisayarda da denedim, orada da açılıyor. denediğim her bilgisayarda açılıyor. ama modlardan biri, hangisi hatırlamıyorum, kendi bilgisayarında açılmadığı için silmişti fotoğrafı. a be ileri zekâlı arkadaşım senin bilgisayarın sorunlu. benim paylaştığım fotoğraftan ne istiyorsun. itiraz ettim, falan kâr etmedi. ama ben her girdiğim bilgisayarda deneyip açabiliyordum fotoğrafı. ne dersin şimdi buna? tutup alnından öpmek gerek bu adamı.

    edit: mustafa kemal atatürk ilgi alanımız içindeymiş ne olursa olsun. neverfall'u çok severim, ama bu düşüncenin mantıkla bağdaşan hiçbir yanı yok. ben atatürk'e hayran olmak, onu sevmek, eleştirmemek zorunda mıyım? ne alakası var arkadaş? böyle saçma şey mi olur? burası kuzey kore mi? sovyetler mi? küba mı? ahmedinecat iran'ında mıyız? böyle saçma şey mi olur? oldu olacak sözlüğü de istiklal marşı'yla açalım. ne bileyim, mesela adamın biri için de mandela kutsaldır. neye göre belirleyeceğiz bunu? senin bir standardın olur, kuralların olur, ona göre davranırsın. "anayasa'yı bir kere delmekle bir şey olmaz." dedikten sonra anayasa delik deşik oldu. ya koyduğunuz kuralı adam gibi işletin, ya da bunca tatavayı çekmeye razı olun. olay budur. ya standardınıza uyun, ya da millet şikâyet ettiğinde sinirlenmeyin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın