resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 3486
    hagi saadece bir 10 numara değildi.

    dünyada bir çok 10 numara var, ama yönetici futbolcu yok saha içinde ve saha dışında, idmanda, tesislerde, diyaloglarında diğer takım arkadaşlarını yöneten, bunları yapmasınınyanı sıra da çok üst düzey yetenekleri olan oyuncu dünyada şu anda yok.

    gerard mesela bu örneğe uyabilir ama onun da yeteneği bir takımı sırtlar vaziyette değil.

    hagi gibi bir adam en son zidane'ı gördüm ondan sonra görmedim.

    acaba bir emre, bir okan'ın paçası sıkar mıydı hagi'nin yanında laubali oynamaya? zaten maçları hatırlayın, gereksiz birşey yaptılar mı hagi gidip fırça kayıyordu ve işte fark geliyor, fırça kayılan futbolcu kafasını öne eğip özür diliyordu.

    böyle birşeyi yaptıracak bir futbolcu şu anda dünyada yok. hagi saha içindeki teknik direktör gibiydi, real madrid barcelona gibi takımlarda çok rahat oynardı ama ancak saha içini kendi yönettiği bir takımı başarıya götürürdü.

    bu yüzden mukavelesinde avrupada bir kupa kazandırırsam .... kadar para alırım maddesi vardı.

    kimse ne sneijder ne de başkasından hagi olmayı beklemesin. bu insanlar öyle sıkça dünyaya gelen tipler değil. en basit örneği şu ki; messi gibi dünyayı fetheden bir futbolcunun aktif olarak futbol oynadığı bir günde yaşıyoruz ama messi bile bir hagi değil. belki hagiden daha yetenekli ama yöneticilik bakımından yanına yanaşamaz.

    hagi türkiye için, galatasaray için bir lütuftu. tıpkı atatürk gibi. dünyanın her ülkesinde bir lider vardır, olmuştur ama nasıl atatürk farklı bir insandıysa, hagi de öyle farklı meziyetleri olan bir insandı.

    sadece 10 numara değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın