• 736
    kadrosunda bulunan 4 sol bekten ikisi bir dönem alibeyköyspor'da oynamış isimler. geçen gün de eyüpspor'dan altyapıya iki tane çocuk transfer ettiler. denizlispor'a kiraladıkları kaleci umut kaya da alibeyköy'den. bağcılar'dır, alibeyköy'dür, gaziosmanpaşa'dır...bu tip varoş yerlere acayip hakimler. futbolcu dediğin de bu tip yerlerden çıkıyor zaten. florya'ya yürüyerek gidip gelen bir tane altyapı oyuncusu yok. hiç yapmayan 2 vesait yapıyor. niye? florya'dan, ataköy'den topçu çıkmaz çünkü. oralardan starbaks'a züppe çıkar :(

    beşiktaş'ın yıllardır böyle akılcı bir politikası var. yemen ekşioğlu gibi bir silaha da sahipler tabii. amatör'de hafif palazlanan her genç yemen ekşioğlu sayesinde soluğu beşiktaş'ta alıyor. seyit ateş'i de gittiğim 5 altyapı maçından birinde görüyorum. o da gaziosmanpaşa bölgesine acayip hakim. altyapının son ürünlerinden furkan yaman, muhammed demirci de o bölgenin çocukları zaten. bir de sinan vardar, altyapıyı tümden alıp masraflarını karşılayacak diye de bir söylenti var. o da gerçekleşirse beşiktaş altyapısı hepten yürür gider.

    biz de bir dönem bu işi iyi yapıyorduk. son yıllarda futbolcuyu ayağımıza bekliyoruz. altyapının hemen hemen tüm kategorisinin vasat isimlerden oluşmasının sebeplerinden biri de bu. oyuncu sana gelmez. sen oyuncuya gideceksin. ali seçkin hoca'nın gelmesiyle bu yapı biraz kırıldı. hoca'nın futbolcu gözü müthiştir ve deli gibi maç izler. altyapı tekrar ayağa kalkacaksa o ve o'nun gibi işin ehli adamlar sayesinde kalkacak.

    son yıllarda üstyapıya en çok oyuncu verip ve oynatan istanbul takımı gene biz olsak da maalesef altyapılarda beşiktaş şu an bizden önde. bursaspor'u hiç katmıyorum. onlar zaten aşmış durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın