resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 1011
    vay anam vay neler dönmüş serhat ya. ünal aysal televizyona çıkıp sneijder ile ilgili ivme kazandık açıklamasını yapalı 4 gün olmuş.

    ünal aysal ne yapmış ona bir bakalım, inter'i ikna etmiş. söylentiye göre 3 yılda 8 milyon euro ödeyecekmişiz. inter ile imzalar atılmış deniliyor.

    gelelim sneijder'e. olaya bir de sneijder'in gözünden bakalım. inter'de oynayamacaksın bir daha. bunu kabullenmişsin. transfer olacaksın bu belli. gideceğin takım, ülke belli değil. ingiltere diyorlar, rusya diyorlar, türkiye diyorlar. şöyle bir insani olarak düşünelim. muhtemelen 3.5-4 yıllık bir sözleşme imzalayacaksın hangi takıma gidersen git. yani 3.5-4 sene bambaşka bir ülkede yaşayacaksın. eşin zaten milanoyu çok seviyor. eminim moratti tamam lan tamam gel oynatcaz seni dese, aga ben italyada kalıyorum diyecek. ama inter belli ki istemiyor artık sneijder'i. bambaşka bir ülkeye gidiyorsun arkadaş. burada kaç kişi başka bir ülkeden iş teklifi alsa 1 günde cevaplar? adam tabii ki düşünecek.

    olayı bu kadar büyüten ve özellikle galatasaray taraftarını gaza getiren medya olta atıyor. eğer sneijder gelirse, hepsi ilk biz söyledik ilk biz haber yaptık ayağına yatacak. eğer ki gelmezse, ellerini ovuşturup galatasaray taraftarının ünal aysal gibi bir başkanı nasıl yiyeceklerini izleyecek. medya için win-win durumu. coşturdukça coşturuyor, coşturdukça coşturuyor. bizim güzel taraftarımızda bu oltanın peşinde koşuyor.

    transfer bu olur yada olmaz. kişisel olarak sneijder benim çok beğendiğim bir oyuncu, gelmesini çok istiyorum fakat bu işleri taraftar böyle aceleye getirirse yönetim hata yapar. transfer işleri ince işlerdir. biraz da keyfi bir iştir. futbolcunun keyfine bakar. adamın önüne teklifi koyarsın, "aga süper teklif şampiyonlar ligi, lig şampiyonluğu parası güzel, kariyeri güzel ama ben türkiye'de yaşamak istemiyorum" der yada eşim istemiyor türkiye'de yaşamak der. o andan sonra adama hiç bir şey diyemezsin yani. adam 3.5-4 yılını hiç bilmediği bir ülkede, ki adamlar bizi neredeyse 3. dünya ülkesi görecek, yaşamak istemeyebilir.

    benim şahsi fikrim sneijderin gönlü bizden yana fakat kişisel meseleler düşündürüyordur onu. mesela ujfa'nın gelmesindeki en büyük etken milan baros'tur. milan baros'un gelmesindeki en büyük etken harry kewell'dır. bu adam derse ki eğer eyvallah hocam teklifiniz için ama ben istemiyorum derse bu bir başarısızlık değildir. yönetim başarısızlığı deildir. aslında şimdiye kadar yönetim başarısı bir transferdir. 8 milyon euro'ya sneijder için inter milan ile anlaştın sen. yönetim başarısı budur.

    ayrıca galatasaray'ı yedekte tutuyorsa, daha iyi bir teklif bekliyorsa, bu galatasaray'dan dolayı değildir, türkiye ve ailevi sebeplerden dolayıdır.

    bi sakin olun hacı. gelir gelmez, dünya'nın sonu değil ya. o değil de sol bek? stoper? ujfa sakatlanmış tekrar? biraz da bunları konuşun, yazın da bizde okuyak gençler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın