• 173
    sonunda galatasaray için taktik ve adam gibi oyuncular buldum.

    şimdi kendi kariyerimde ilk transfer döneminde maher ve keita'yı kadroya kattım. şimdiden uyarayım, bu iki adamı kesinlikle almayın. keita'yı zaten duygusallıktan aldım da, maher'den uzak durun. allahın belası, profilinin, potansiyelinin hakkını vermiyor. sonrasında olsson, elkeson ve serdar aziz'i aldım devre arasında, takıma da güzel bir taktik oturttum, destro ile de ön protokolü imzaladım.

    gelelim tavsiyelere:

    kariyeri açınca ünal aysal size bütçe şu şu falan diyecek, kabul etmeyin, sonra konuşuruz deyin. ondan sonra title challenge'dan winner'a getirip bütçenizde bir artış sağlayabiliyorsunuz.

    yönetimden bütçe isteme hakkınız geldiği zamanlarda hemen bütçe isteyin. cömert başkan bütçeyi hep arttırıyor.

    serdar aziz'e ilk teklif yaptığınızda 27 milyon pound falan isteyecekler. siz yavaş yavaş arttırın ama sakın kabul edecekleri seviyeye getirmeyin. bir süre sonra kulübü bırakmadığı için serdar aziz mutsuz olacak ve transfer listesine konulacak. 9 milyon pounda sizindir.

    on numara pozisyonunda elkeson oldukça iyi bir oyuncu. hem genç, hem de tekniği ve fiziği iyi. bonuslarla beraber 16 milyon pounda alınabiliyor. pahalı görenlere bir sürü alternatif daha bulabiliriz. buradaki transfer size kalmış.

    martin olsson'u almak için sakın uğraşmayın. yönetime aldırmayı deneyin, hemen alacaklar. yalnız ilk transfer sezonu bittiğinde anlaşabiliyorsunuz, yani devre arasına gelebiliyor. ilk transfer döneminde niye gelmediğini bilmiyorum. 8,5 milyon pounda alıyor yönetim ama transfer bütçenizden eksilmiyor bu para. alternatifi de andre santos. ligler başladıktan sonra transfer listesine konuluyor ve 4-5 milyon pound civarı bir paraya geliyor. haftalık ücreti çok daha fazla ama. tekniği çok daha iyi martin olsson'dan. martin olsson'un ise fiziği çok iyi.

    emre can'ı kesinlikle kiralayın.

    mattia destro çok iyi diyorlar, sözleşmesi de bitiyor zaten, bedavaya alın.

    bir sürü taktik denedim, eski fm'lerde kullandığım tarz taktiklerin hiçbiri başarılı olmadı. şu taktiğe geçtikten sonra ise çok başarılı oldum:

    ---------------muslera----------------
    --------ujfa----semih----serdar------
    eboue----------------------------olsson
    ------------melo-----selçuk-----------
    ----------------elkeson----------------
    ------------burak-----elmander------

    ball playing defender, defend: birinci adam ujfalusi. yedeği ise dany. savunmada kullandığım yabancı oyuncular bu pozisyonda oynuyorlar sadece. ujfa emekli olunca ne olacak bilmiyorum.

    limited defender, stopper: semih reyiz mükemmel oynuyor burada. topları kapıp hemen hücum bölgesine aktarıyor.

    central defender, defend: aslında cover yapılabilir. burada serdar aziz birinci oyuncu, hakan balta da ikinci oyuncu.

    wing back, automatic: emmanuel eboue'yi afrika kupasından dolayı henüz bu taktikte oynatamadım. hamit ve sabri reyiz'i kullandım. hücuma falan iyi destek veriyorlar. sabri trabzon'a sol ayakla mükemmel bir gol attı.

    wing back, automatic: martin olsson geldikten sonra sakatlandı ama oynadığı 3-4 maçta çok iyi performans gösterdi. buraya zorunluluktan koyduğum çağlar bir maçta acayip bir asist falan yaptı. fm 2013'te önü açılmış bekler kanatlardan daha etkili oluyorlar.

    central midfielder, defend: melo burada oynuyor. açıkçası oyuna pek etki yapmıyor. onu box to box'a çevirmeyi planlıyorum. yine de şu taktikle savunmaya çok güzel destek veriyor. yedekleri hamit, emre can ve yekta diyebiliriz.

    deep lying playmaker, support: selçuk da duran toplar dışında sönük. buna rağmen 3 gol 7 asist ile oynuyor diye hatırlıyorum. hamit ve yekta burayı da yedekliyor, emre çolak var, engin var, var oğlu var.

    inside forward, attack: elkeson yardırıyor. atıyor, attırıyor. yedeği adam maher'in allah belasını versin. gözüme gözükme maher.

    complete forward, attack: burak poacher'da falan hiç verimli değil. fm 2013'ün kuralı, santrforlarınızı complete forward oynatın, yoksa bir sikime yaramıyorlar. yedeği keita falan. umut bulut sözleşmenin feshini 3-4 defa isteyince dayanamadım. çok mantıklı yapmışlar, tebrik ediyorum buradan. en sorunlu oyuncu umut.

    complete forward, attack: johan elmander reyizi bir sürü rolde denedim ama bir türlü kendisinden verim alamadım. reyiz ne zaman ki complete forward oldu, o zaman ortalığın amına koydu. her maç atıyor neredeyse. yedeğini soruyorsanız, yok öyle bir şey.

    team instructions'a gelince:

    takımı kesinlikle atak oynatın. sakın gol atınca falan kontrole almayın, garip bir sıçış oluyor. diğer seçeneklerden sadece paslaşmayı kısa pas yapın, bir de press more diyin. yaratıcılık serbestliği ile falan oynamayın, bu senenin en büyük derdi o. geçen senelerde takımı hep serbest oynatıyordum ama bu sene hiç işe yaramıyor.

    şu anda taktik için söyleyeceklerim bunlar, sezon sonu resimler eşliğinde bir analiz yaparım. bu arada arkadaşımla ortak kariyer yapıyoruz, o fenerbahçe, ben de galatasaray'ım. o iyi gidince ben sıçıyorum, ben iyi gidince o sıçıyor. yazık garibime bütçe falan da vermiyorlar, transferlerinin çoğu kiralık. alabildiği tek adam anderson. gerçi o da iyi oynuyor.

    şu anda ligde liderim ama herkes dibimde. trabzon ile bir, fener ve sivas'la 2-3 puan fark olması lazım. şampiyonlar ligi'nde grubum milan, shakhtar ve montpellier'ydi. ilk maçta shakhtar'a çaktım, 2-0. sonra montpellier'e 2-1 yenildim. milan'ı deplasmanda 5-3, içerde 3-0 yendim. o zamanlar 4-3-3, 4-4-2 ve 4-3-1-2'yi değiştirerek oynuyordum. takım sıçmaya başladı tam bu maçtan sonra ligde de, şampiyonlar ligi'nde de sıçıp batırdım. shakhtar'a 4-1 yenildim, gerçi 4-0 gerideyken 2 gol atmıştım ama vermedi oçlar. montpellier ile çıktığım liderlik maçını da kaybedince gruptan ikinci çıktım, bayern münih ile eşleştim.

    türkiye kupası'nda ilk 2 turu rahat geçtikten sonra grubuma fener, trabzon ve kasımpaşa düştü. ilk maçta fener'e yenilince 3-2-2-1-2, ya da diğer bir deyişle 5-3-2, taktiğine döndüm ve oradan sonra tüm maçları kazandım, ligde de kupada da. yarı finalde gençlerbirliği ile eşleştim.

    eski cm-fm'cilere en büyük tavsiyem, bu oyunu oynamaya başlamadan önce tüm bildiklerinizi unutun. ben unutana kadar aylar kaybettim çünkü. 3'lü savunma+çift forvetli taktikler bu oyunun tek çözümüdür.

    diğer bir analizde görüşmek üzere dünya güzelleri. fm'li günler.

    not: o fm sitelerinde yazan wonderkidlere falan aldanmayın sakın. wellington nem ve maher sizi sadece ölüme yaklaştırır.

    edit: güncellemeden sonra on numaraya yeni transfer oturur. ha bir de riera'nın profilini düzeltip sol bek yapsınlar.

    son isteğim, furkan, sercan, amrabat, culio gibi oyuncuları satmak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın