resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 409
    hazır sular durulmuşken bir kaç satır karalamak istiyorum bu arkadaşın transferi hakkında. öncelikle gelmemesini ümit ediyorum dedim diye, itin götüne sokuldum ne fenerbahçeliliğim kaldı ne futbol cahilliğim. olsun, canı sağ olsun herkesin; eyvallah der, çekerim sineye ama söylemek istediklerimi söyleyemeden yapmam bunu.

    şimdi bahsi geçen adam wesley sneijder. allah var, büyük topçu. yetenekli, çalımı var, şutu var, pası var. hırslı da bir oyuncu, en azından benim izlediğim maçlarda sahaya hırsını yansıtıyordu. yenilgiyi kabullenen yetenekligillerden değil kesinlikle. "e o zaman göt müsün, ne itiraz ediyorsun? marjianllik peşinde misin?" diyecek olanlara ise peşin peşin verecek bir cevaplarım olacak:

    varan1: bu adam geldiğinde mevcut sisteme monte edilemez. mutlak bir sistem değişikliğine gidilecek, açıkçası aşı tutmazsa takımı olumsuz etkilemesinden çok çekiniyorum ki; zaten iyi gidiyor olmamıza rağmen oynanan oyun geçen senenin gerisinde. bunun hepimiz farkındayızdır sanırım ve daha da zorlu bir sürece gireceğimiz şu dönemde ikinci bir bocalamayı kaldırabilir mi bu takım, kuşkuluyum.

    varan2: sneijder transferi haliyle hatrı sayılır bir maddi külfet getirecek. sakın beni abuk subuk şeylerle itham etmeyin, hayatım boyunca muhasebeci taraftar olmadım. gel gör ki; böyle yüklerin altına girileceği zaman bir taraftar olarak gönülden kulübe yaptığım katkıların olumlu biçimde kullanılıp kullanılmayacağını kendimce irdelemek hakkım saklı diye umuyorum. kariyerinin son 1.5 yılı sakatlıklarla geçmiş, en son çıktığı maç 26 eylül 2012 chievo - inter maçı olan bir adama eşek yüküyle para verilince bu çekincelere sahip olmamın doğal olduğunu düşünüyorum.

    son olarak: gelişi hagi'nin gelişine benziyor, oyun stilleri benzemese de verdikleri katkı ve hırsları birbirlerini andırıyor; elbette bir hagi değil, lal olurum öyle bir şey iddaa etsem; aynı düzeyde katkı verme potansiyeli saklı bu açıdan bu portakalın. çekincelerimde haklı çıktım demek istemiyorum bu transfer sonlanırsa, uzaktan gollerinde, asistlerinde, adrese teslim kornerlerinde sevinmek istiyorum. ama çekindiğim şeyler de var ve bu yüzden de gelmemesini, rotayı daha genç ve daha kendini gösterme isteği olan adamlara çevirmemizi istiyorum. bu benim şahsi fikrim. burada bu kadar adamız, hepimizin aklı farklı farklı çalışıyor. öyle olması doğaldır da, eşyanın tabiatı böyle. zaten bu platformda bulunma nedenimizin ortak akla sahip olmamız değil, kalbimizin aynı yerde atması. ben öyle biliyorum en azından, sizlerden de ricam bunu bilerek yapın yorumlarınızı. sneijder gelir gider, yarın öbür gün tribünde yine benimle "omuz omuza" çekersin; elini omzuma atacak yüzün olsun o zaman geldiğinde.

    umarım galatasaray'ımızın karlı çıkacağı şekilde sonuçlanır bu transfer hikayesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın