• 325
    ronaldo bir kanat oyuncusu olmasına rağmen bir araba dolusu gol atıyor ve takımı kanattan da oldukça etkili bir biçimde oynattırabiliyor.

    messi ise bir sahte 9, yani oyunun tam merkezinde. fc barcelona gibi bir takımda oyunun merkezinde olursan işler gerçekten çok kolay. tamam diyebilirsiniz "ronaldo sanki b8 ile mustafa sarp ile mi oynuyor, xabi alonso ile mesut ile oynuyor" haklısınız da kardeşim şöyle düşünün, dünya kriterinde ancak 6/10'luk bir takım olabilecek trabzonspor, 2011-2012 sezonunda tamamen burak yılmaz'ın üzerine oynayarak adamı farkla gol kralı yaptı. burak iyi oyuncu da bu kadarını herhangi başka bir takımda yapamazdı.

    işte messi de öyle. kötü oyuncu diyenin ağzı burnu yamulur da fc barcelona dışında aynı başarıyı göstermesi imkansız. yine istatistiğin validesiyle seviyeli bir ilişkisi olacaktır başka bir takımda da ama 1 yılda 91 gol tarzı bir ahlaksızlık yapamaz, olmaz çünkü.

    öyle işte. koysan ayrı ayrı ronaldo'yu da messi'yi de akhisar belediyespor tarzı bir takıma, ronaldo messi'ye göre daha fazla etki gösterecektir. tabi futbol takım oyunu, takım oyununun hakkını veren bir takımda messi muhtemelen daha iyi olacaktır.

    bu işin içinden çıkılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın