• 316
    messi'ye ve ronaldo'ya sempati besleyenlerin kendi sevidiği adamı öne çıkartmak için acayip karşılaştırmalar ortaya koyduğu bir duruma dönüştü bu. messi saf yetenek onu çıkartırsak herşeyde ronaldo öne çıkar, ronaldo robot gibi messi topunu koltuğunun altına almış çocuk gibi, ronaldo savunma yapıyor messi sadece 3. bölgede, biri taraftarı sallamamış biri hayırlı evlatmış.

    benim gördüğüm ikiside sahada herşeyi yapıyolar. savunma da yapıyorlar, sorumluluk da alıyorlar, sosyal sorumluluk organizasyonlarına da katılıyorlar. fakat bu karşılaştırmaların en yuh ulan yuh dediğim kısmı ise ronaldo'nun messi'den çok çalıştığıdır. ronaldo gibi olmak efsane bir çalışma gerektirir adamın her halinden anlarsın bunu ama ne kadar çalışırsan çalış onun sahip olduğu fiziğe sahip olamayabilirsin bu mesela messi için geçerlidir ama tutup ronaldo kadar burak yılmaz çalışsa onun sahip olduğu fiziğe sahip olabilir. bu anatomik bir durumdur. fakat sonuca baktığımızda ben aranızda messi'yi çarpıp düşüren koşarken yakalayabilen ve o hızda onun kadar kıvrak olabilen birini gördüğünüzü zannetmiyorum. kafa zamanlaması olarak harika olan şut hızı ve isabet oranı olarak optimumlarda dolaşan bir oyuncu messi, sakatlanınca tahmin edilenden önce dönen bir oyuncu. daha sezon başında efor testlerinde 17 yaşındaki değerlerini yakalamış bir oyuncu messi. bu biraz messi övgüsü gibi olmaya başladı ama ben ronaldo ve messi'yi yan yana koyduğunuzdaki fiziksel fark varmış görüntüsünün sadece görüntüde kaldığını aslında ikisininde fiziksel olarak aynı çalışmayı gösterdiğini söylemeye çalışıyorum.

    diğer yandan messi'yi kaç senedir izleriz ve her sene ama her sene bir özelliğini top class seviyesine çıkarttığı gibi diğer top class olan özelliklerini de aynı seviyede tutmuştur. bu adam sadece dripling yapabilen biriydi, sonra son vuruş geldi kafa topları geldi xavi gibi pas atmaya başladı uzaktan şutları acayip olmaya freekickleri çok yüzdeli gol olmaya başladı bu adamın ne eksiği kaldı. e bunlar hayvanlar gibi çalışmanın ürünü değil mi?

    peki ronaldo daha çok çalışıyor diyenlerin çalışma kriteri nedir? benim yapmaya çalıştığım bir karşılaştırma değil ben sadece yanlış bir karşılaştırma kriterinden özellikle rahatsız olduğum için bahsetme gereği duydum.

    karşılaştırma konusunda ise ben ikisinide keyifle izlemeyi tercih ediyorum. messi'yi daha çok seviyorum ama bunun özel bir sebebi yok hatta ronaldo manu yıllarında benim için çok daha öndeydi ama bu modern köle muhabbetlerine girdi falan biraz kendisinden soğudum.

    basit manıkla bakılınca da rakamlar ortada, messi iyicene saçmalamaya başladı gol asist rakamları falan. konu neresinden tutsak elimizde kalıyor yav.
App Store'dan indirin Google Play'den alın