• 208
    şampiyon kulüpler kupası / şampiyonlar ligi adlarıyla avrupa'daki en üst düzey kulüp şampiyonasını 7 defa kazanmış kulüptür. 3 kupalı inter ve 2 kupalı (evet yalnızca 2) juventus'un toplamından daha fazla bu başarıyı gerçekleştirmiştir. (ilkokul matematik 1.sınıf: 7> (3+2)

    adı geçen kupayı ilk kazandığı 1963 senesinde ise başkanı silvio berlusconi değildir.

    uefa süper kupası olarak bakıldığında ise 2 kez kazanmış juventus ve hiç kazanamamış inter'in toplamından fazla olacak biçimde 3 defa kupayı kaldırmıştır.

    kıtalararası kupa diyecek olursak ikişer kez kazanmış juventus ve inter'e kıyasla 3 defa bu kupayı kaldırmıştır.

    serie a'daki şampiyonluk sayıları açısından juventus'un epeyce gerisindedir lakin italya'da tarlaları kimlerin sürdüğünü göz önüne alacak olursak pek de güven veren bir istatistik olmadığı düşünülebilir isteyenler tarafından. tercih okuyanlara kalmış. iş italya'dan çıkınca, tarlaların inşaatların sökmediği uluslararası arenaya gelinince kimin kimlerin toplamından önde olduğu gayet nettir.

    cehalet gibisi de yok yalnız.

    hadi kupa sayılarının gerçekliğine değinmiyorum diyelim. en fazla taraftar sayısından hareket etmek, özellikle de türkiye'de bu iddiayı en fazla savunan fenerbahçe iken bir galatasaray sözlük üyesinin "taraftar sayısı fazla olan daha büyüktür" mantığı gütmesi şaşkınlık verici. sorulursa, "fenerbahçe, galatasaray'dan daha büyük ve daha başarılıdır" önermesini de kabul etmeye hazır olsa gerek.

    kafalar böyle kafalar işte yapacak pek bir şey yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın