resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 1614
    yazdıklarım aha amrabata sallıyor diye okunmaz daha sakin bakılırsa daha mantıklı bir tabloyla karsılasırız diye düşünüyorum.

    öncelikle amrabatı seviyorum boyle baslayayım, yanlıs anlasılmasın. sevgiliye sitem gibi bişey yani yazdıgım. şimdi kısacık anlatmak istediğim konuya geleceğim.

    ilk yarıda taraftarın en cok ikiye ayrıldıgı oyuncuların basında geliyordu amrabat. %50lik bir kısım her mactan sonra desteğini gösterdi, %30luk bir kısım -aralarında ben de varım sanırım- performansından cok da tatmin olamadı ama amrabatı kimseye yedirtmemek icin savundu etrafta, alısma süreci dedi, uyum süreci dedi bekledi. geri kalan %20 ise amrabatın yetersiz oldugunu savundu.

    amrabatın ilk yarı performansına baktıgımda üzülerek söylüyorum ki acıkcası tatmin olamıyorum pek. cok istiyorum tatmin olmayı, ama olamıyorum. sampiyonlar liginde bize net 4 puan kazandırmıs bir oyuncu ama oyun icindeki aksiyonlarla değil 2 ortayla, o 2 macta bu sebeple katkısı yuksek* diyelim ama diger maclara baktıgımızda ne yazıkki macı alıp götürdüğü pek mac yok, hatta üzülerek söylüyorum hic mac olmayabilir tek basına aldırdıgı. burda hep tartısılan, acaba golcu mu lan denen burak yılmazın bize kazandırdıgı net puanlara bakarsak nerden baksan en az 15 16 puan vardır ve hala acabalar kafalarda ucusuyorsa, amrabat icin ortaya konan acaba sorusunun dogrulugu burda ortaya cıkıyor.

    orta acmak iyi bir meziyet, ama bizim ileri ucumuzda oynayan bir oyuncu icin, tek meziyet bu olmamalı o formanın altındaki oyuncudan daha cok sey bekliyor taraftar ister istemez. 2 tane adam üstüste gecip golünü yazabilmeli orda oynayan adam. üzüldüğüm nokta da bu. amrabat 2 kişi gecip o golü yazmadıktan maca cok net katkılar saglamadıktan sonra emre colaktan cok da acaip bir farkı olmuyo gözle görünen ne yazıkki, o da adam gecmiyo o da gol atmıyo aynı kapıya cıkıyor yani.

    amrabat hızlı mı? evet cok. guclu mu? hem de dana gibi masallah. orta acabilme özelliği de var. buraya kadar mükemmel. ancak zurnanın ilk yarı itibariyle zırt dediği yere geliyorum simdi; amrabat 2 adamı üstüste gecebiliyor mu? ne yazıkki buna evet abi bircok macta 2 adamı üstüste gecti diyemiyoruz.

    oyuncuyu alırkenki yarar zarar oranını gözden gecirirken bakmamız gereken sey ondan bekleneni verebilme oranıdır. amrabatı alırken biz birebirde etkili diye aldıysak ben onu görebilmeyi istiyoum. amrabatı seri calımlarla ceza sahasına girerken görmek istiyorum. ama sadece kıç koyup topu saklamayı bekliyorsak onu kazım kazım da yapıyordu.

    amrabata olan bu sitemimi aydın yılmaza yapmıyorum mesela, emre colak'a da yapmıyorum. amrabata yapıyor olmamın sebebi ondan cok daha buyuk seyler beklememiz ve onda o potansiyel oldugunu düşünüyor olmamız.

    umarım 2.yarıda amrabat hızının ve gücünün yanına adam eksiltebilme meziyetini de yerleştirmeyi basarır. cünkü 2. yarıda cok daha kritik maclar oynayacagız ve ileride oynayan oyuncularımızın ekstra performanslarına ihtiyacımız olacak hep.

    son olarak iş bu entry, bir oyuncumuza saldırayım entrysi değil, üzüntülerimi paylaşayım entrysidir. kır şu zincirlerini be oğlum bekliyoruz senden o seri çalımları, üzme bizi:(
App Store'dan indirin Google Play'den alın