• 5962
    bazı yazarlarının demokrasi denen kavramı çarpıttığı sözlüktür.

    şimdi, galatasaray sözlük denen yerin nasıl bir yer olduğunu daha doğrusu olması gerektiğini defalarca kez dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım, yazarken de, moderatör olduktan sonra da. gs ve hagi büyük ideallerle bu sözlüğü kurdular, biz kimimiz ua forumdan, kimimiz diğer sözlüklerden buraya aktık ilk zamanında ve bu ideali büyütme yönünde çaba sarf ettik iyi kötü. ben ilk kayıt olduğumda sordum kendilerine, 'nedir abi olayımız' diye. galatasaray, galatasaray, galatasaray şeklinde cevap verdiler, başka olayımız yok. bundan daha tatmin edici bir cevap olabilir mi?

    peki nedir hanımlar, beyler galatasaray?

    şimdi uzun uzadıya tanımlamaya gerek yok, galatasaray başlığı zaten galatasaray'ın ne olduğunu sayfalarca anlatan harikulade yazılarla dolu. ben galatasaray'ın ne olmadığından bahsedeyim biraz.

    galatasaray bir 'koalisyon hükümeti' değildir. galatasaray tek başına iktidar'dır ve alternatifi, muhalefeti filan da yoktur. en büyük krallıktır ama babadan oğula geçmez, o hep babadır. düşmanları vardır ama kendi bünyesinde muhalifleri yoktur, olamaz, olmamalıdır. kendisine galatasaraylıyım diyen bir adam muhalefet yapamaz galatasaray'a karşı. haa böyle bir hakkı kendinde gören vardır ama burada yapamaz. bizim muhalefete, saplantılı fikirlere, önyargılara filan ihtiyacımız da yok, bunlarla uğraşacak halimiz de.

    -ben filan hocayı sevmiyorum, takımı kötü yönettiğini düşünüyorum.

    eyvallah. kim senin kalbine komut verebilir, seversin sevmezsin, eleştirirsin. kime ne denmiş olumlu eleştiri yaptığında şimdiye kadar.

    - ben filan hocayı sevmiyorum, başarılı olmasını istemiyorum, her fırsatta bir yolunu bulup ona sallayacağım, ağzıyla kuş tutsa benim gözüme giremez, her hareketine muhalefet edeceğim, her kozu kullanıp kendisini yerin dibine sokacağım, en ufak bir başarısızlıkta 'bak ben demiştim' diyeceğim, haklı olduğumu herkese ispatlayacağım.

    işte sıkıntı olan tarz, bu tarz. böyle yaklaşımların adı 'düşünce özgürlüğü' , 'demokrasi' filan değil. yedik biz o demokrasiyi, kalmadı. sen galatasaraylıysan bu sözlüktesindir, bu sözlükteysen de kulubunun basarısız olmasını dört gözle bekleyemezsin, bunu isteyemezsin. bu hoca için de geçerli, futbolcular için de.

    -filan galatasaray futbolcunun başarılı olmasını istemiyorum.
    + sebep?
    - çok havalı, tipini de hiç beğenmiyorum. uyuz oldum abi bi kere işte, atmasın gol filan.

    böyleleri var. takımın başarısız olmasını isteyen, pusuya yatmış bunu bekleyenler var, sevmediği hoca takımın başında diye. var abi böyleleri. kendi dedikleri doğru çıksın diye, 'ben demiştim' diyebilmek için sürekli muhalefet edenler var.

    sorsan kendileri galatasaraylı, galatasaray'ın menfaatleri için muhalefet ediyorlar. kendilerine laf dendiğinde de düşünce özgürlüğünden dem vuruyorlar. bana kalırsa bunlar bağırsak kurdu, içten içe bütün enerjimizi, sinerjimizi, birlikteliğimizi filan yok ediyorlar. hamit altıntop'u ıslıklayıp moralimizi bozanlar, gelip burada da moralimizi bozuyor.

    öyle büyük bir günah işliyorlar ki cehennem üşenir bunları yakmaya. ama bu sözlükte yanacaklar çok açık bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın