• 12085
    3 sene önce arjantin'den büyük ümitlerle hemen hemen aynı paralara carrusca'yı aldık, 1 maç bile verim alamadık. ağzımız çok yandı. bir daha bu riske giremem.

    adnan sezgin

    bilgi notu ve yorum: mayıs 2009. dönemin galatasaray teknik direktörü bülent korkmaz, eski takım arkadaşı taner apak'ı oyuncu izlemesi için arjantin'e göndermiş. arjantin liginde oynayan iki futbolcu apak'ın dikkatini çekmiş. arjantin'de iken oyuncuların menajerleri ve takımlarla ön görüşme yapmış. ön görüşmelerde gayet makul fiyatlar telaffuz edilmiş. apak ajandasında bu iki oyuncunun ismi ile florya tesislerine gelmiş. adnan sezgin arjantin'den yapılacak transferlere şiddetle karşı çıkınca transferden vazgeçilmiş.

    bahsedilen iki isim o zaman huracan forması giyen javier pastore ve river plate'de oynayan radamel falcao. pastore o sene serie a kulüplerinden palermo'ya 4.7 milyon € karşılığında gitti. 2011 yılında ise 39.8 milyon € gibi rekor ücret karşılığında ligue 1 takımlarından paris saint-germain'e transfer oldu. falcao ise yine o yıl €3 milyon karşılığında porto'ya gitti. 2011 yaz transfer sezonunda ise 40 milyon € karşılığında atlético madrid'e transfer oldu.

    galatasaray ise o 2009 yaz transfer döneminde, sadece bonservis ücretlerine 18 milyon euronun üzerinde para harcarken, 2,5 milyon euro kazanabildi sattığı oyunculardan.

    burada anlatmaya çalıştığım "falcao ve pastore kesin bize gelecekti" mesajı değil, transfer olur olmaz, bunlar ayrı meseleler. ancak yıllarca bütün transfer görüşmelerimizi yapan, yapılacak transferleri yönlendiren ismin kafa yapısı ve olmayan vizyonu beni bir kez daha dehşete düşürdü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın