resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 928
    yapılan eleştirilerin çoğu, aslında mourinho gibi düşünmemekten ileri geliyor.
    bu adam gündem değiştirecek bir hamle yapıyorsa, onu diğer teknik direktörlerin yaptığı bir hamle olarak görmemek gerekir.
    yenildiği maçlardan sonra rakip oyunculara laf atması ya da federasyonu eleştirmesinin tek sebebi, gündemi kendi yıldız oyuncularından uzak tutmaktır. yani bu adam her olumsuz sonuçtan sonra topun önüne kendini atar. soyunma odasında kime ne der onu bilemeyiz tabi, ama basının önünde bir şekilde oyuncusunun dillere dolanmasına egel olur.
    dedik ya topun önüne hep kendisi atlar, basına oyuncusunu yem etmek istemez ama kapasitesinin altında oynayan oyuncuya saygısı yoktur. bir demecinde '' yorgun mu? günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz euroyla evine dönen baba yorgun olur, biz değil...'' dediği gibi.

    şimdilerde eleştirilme sebebine bakıyorsunuz casillas'ın yedek kalmasından, kendi egosu yüzünden casillas'ı yedek bırakmasından falandan filandan bahsedenler var. geçmişini bilen bilir oyuncan çıkmak isteyen ibrahimoviç'in yerine son değişiklik akkını kaleciden yana kullanmışlığı ya da muntari'yi maçın 25. dakikasında çıkarmışlığı da vardır. bu adam yıldızmış, göktaşıymış ayırt etmiyor. performansının altında değil casillas, pele oynasa onu da yedek bırakır. bence buralara gelmesinin altında da bu disiplin yatıyor.

    bir de şu gerçek var, şu an milyonlarca insan onun yerinde olmak istiyordur, ama bence o istemiyor. çünkü içinde bulunduğu durum kişiliğine çok ters. karşında rakip olarak isteyeceğin en son takım yani barça var. her ne kadar barçanın hegemonyasını yıktı flan deseler de hikaye. kendi de biliyor ki o futbol katilleri hala madrid'in önünde. ve bence mourinho'yu asıl kahreden, kendisinin onda biri olamayacak bi teknik direktörle devam ediyorlar. demek ki barcelona ile madrid arasındaki açığı kapatmak teknik direktörün elinde olan birşey değil. ve eğer kişilik analizini yanlış yapmadıysam mourinho sırf bu üzden gidecek. bunu dile getirmeyecek tabi ki ama bu yüzden gidecek. çünkü hedef kalmadı. hedef olmayınca mourinho da kendisine neyi hedef alacağını şaşırıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın