• 200
    4 ocak 2013 fenerbahçe siena basketbol maçını kazanamadıkları taktirde gruptan çıkma şansını çok zora sokacak olan takım.

    henüz 2. maçlar oynanıyor ve bu cümle çok saçma gelecek belki ama durum aynen böyle. top16 ilk haftasında barça deplasmanında 20 sayılık fark yediler. laboral de önce kendi sahasında son şampiyon olympiacos'u; ardından da nokia arena'da, gruplarda çok iyi bir performans sergileyen maccabi electra'yı yendi.

    khimki ise önce deplasmanda beşiktaş'ı ardından içerde barcelona'yı devirdi. kağıt üzerinde pianigiani barça galibiyetini hiç hesaplamamıştır heralde khimki açısından. beşiktaş deplasmanlarına da soru işareti koymuştur.

    şimdi fenerbahçe bugün kendi sahasında siena ile oynayacak. daha sonra 0-2 olan maccabi deplasmanına gidecek. blatt bu maçın kesinlikle kazanılması gerektiğinin farkındadır zaten. çok asılacaklardır maça.

    dahası, grup maçlarında deplasmanda çok kötü bir fenerbahçe izledik sevgili güntekin. pao, cantu, khimki ve real madrid mağlup etmeyi başardı fenerbahçe'yi. daha kötüsü ise fenerbahçe union deplasmanından çıkardığı galibiyet ve khimki deplasmanındaki son saniye basketiyle kaçan mağlubiyeti saymazsak tüm bu deplasmanlarda çift haneli farklar yedi. cantu 25, real 20, pao 15 civarı fark attı fenerbahçe'ye. yetmezmiş gibi top16 gruplarında barça da 20 attı dediğim gibi.

    tüm bu tablonun üzerine fenerbahçe, önümüzdeki maçlarda bana göre avrupa'nın en zor deplasmanlarından dördüne gidecek. ispanya'da bask bölgesinin temsilcisi olan laboral'i devirmek çok zor. nokia arena avrupa'nın en zor deplasmanlarından ilk 5'e kesin girer. geçen sezonki başarının ardından olympiacos seyircisi de takımlarına çok büyük destek verecektir. siena deplasmanı çoğu takımı düşündürür, galibiyet çıkarmak hiç kolay değildir. ve tüm bunların üstüne fenerbahçe'nin deplasman karnesi ortada.

    eğer top8 yapmak istiyorlarsa evlerinden en az 5 galibiyet çıkarmalı gerek. şu anda sadece beşiktaş deplasmanı kendileri için + olarak gözükebilir. 6 galibiyetle bu gruptan çıkılır mı, cidden zor çünkü ilk 2 hafta hiç umulmayan sonuçlar çıktı. ve bu şartlar altında içerde kaybetme lüksü yok fenerbahçe'nin.

    özetle, bence bugünkü siena maçı fenerbahçe'nin kader maçıdır. yenilirlerse turnuvaya elveda diyebilirler. umarım da derler, beter olsunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın