resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3744
    kendisi loser'sa, winner bir türk hoca yoktur. imparator dahil. kazanmak ve kaybetmek çünkü, biraz şampiyonluklarla alakalı ya arkadaşlar... hani rijkaard'ın da şampiyonlar ligi şampiyonluğu falan var...

    bazı arkadaşlarda öyle fetişler var ki, at gözlüğüyle bakıyorlar dünyaya. biz de tarafız, galatasaray'dan tarafız ancak burak yılmaz'ın falcao'nun seviyesinde olmadığını, selçuk inan'ın bir xavi hernandez olmadığını söyleyebiliyoruz. fatih terim de en büyük faal hoca değil, bunu da biliyoruz. biz bunlara rağmen, selçuk inan'ı xavi'ye tercih ettiğimiz, fatih terim'i alex ferguson'a değişmeyeceğimiz için "galatasaray'dan tarafız" diyoruz. fakat bazı arkadaşlar, gheorghe hagi başarısız olurken burada ona sövdüler. bazıları bülent korkmaz'a küfürler ettiler. ben o zaman da çıktım dedim, hagi'yi kimseye değişmem dedim. çünkü, tekrar söylüyorum, biz ne kupalardan ne de istatistiklerden tarafız. bizim tarafımız, sarı kırmızıdır.

    ancak arkadaşlar, işte bazı arkadaşlar bu taraf olma ile bir şeyleri yorumlamayı çok fena karıştırıyorlar. bu gün hemen hiç birimiz, kim gelirse gelsin fatih terim'in takımın başından ayrılmasına razı gelmeyiz. içimiz elvermez. ancak bu fatih terim'i alex ferguson'dan büyük yapmaz. frank rijkaard'ı loser, kendisini winner hiç yapmaz. zira kupa kazanma meselesine gelirsek, rijkaard'ın kazandığı kupaların değeri belki bizim için değil ama uluslararası arenada fatih terim'inkilere göre daha yüksektir. ha, bence de fatih terim daha iyi bir teknik adamdır. ancak fatih terim'i putlaştıracağım diye ondan önceki teknik adamlara sallamanın, hem de desteksiz sallamanın adı ya cahillik olur, ya da putperestlik.

    hasılı, frank rijkaard çok önemli bir teknik direktördür. loser değildir, kapı gibi winner'dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın