• 15
    tabi herkes barcelona'nın kazanmasını hatta farklı bir galibiyet almasını bekliyordu. sonuç da yanıltmadı zaten 22 sayılık bir fark oluştu skorda. ama bu 22 sayı farktan daha da farklı bazı şeyler vardı parkede:

    öncelikle barcelona takımına bakarsak, her sene olduğu gibi bu senede final 4'a, hatta şampiyonluğa oynuyorlar. grup aşamalarında tek mağlubiyetlerini cska moscovaya -onlarda turnuvanın favorilerden- karşı almışlardı. genellikle iç saha maçlarında etkili savunma ve yüksek şut yüzdesi ile oynuyor barcelona. bugün de yanıltmadı tabi ve 100 sayıya ulaştı. bunu yaparken de tüm oyuncuları süre aldı ve oyuna skor katkısı yaptı. bugünkü sonucun en önemli faktörü buydu belki de. yenilen 78 sayı ise, farkın açılması ve konsantrasyon etkisiyle oluştu. maçta çok ilginç bir enstantene var: 4. periyodun ortalarında fark 20 sayıya yakınken barcelona koçu xavier pascual mola aldı ve bu mola boyunca hala savunma hatalarından bahsetti, nasıl savunma yapılması gerektiğini anlattı. buna karşın fenerbahçe takımı hala savruk hücum oyunlarına devam etti. yıldız oyuncularının bire bir oyunlarına mahkum kaldı. hal böyle iken maçın bu şekilde ezici bir oyunla sona ermesi kaçınılmaz oldu.

    fenerbahçe cephesinde ise hala alınan yıldız oyuncuların bütünleştiğini göremiyoruz. sezon başında bo mccalebb'in sakatlığını bahane ediyorlardı ama onun takıma dönmesi de beklenen farkı yaratmadı. belki ligde bu fark ortaya çıkıyor ama avrupada aynı tas aynı hamam. skor yükü ise bu ligin gediklisi olan romain sato ve bogan bogdanovic'in üzerinde. bo mccalebb ve mıke andersen uzun süre sahada kalmalarına rağmen sadece 2'şer sayı ürettiler. ( bo'nun 2 sayısı serbest atışlardan bu arada ) senelerdir sorun olan rebound olayı ise yine kanayan yara. fenerbahçe takım olarak toplam 18 rebound alırken barcelona'da bu rakam 34. ( burada tek başına 11 rebound alan ante tomic' özellikle değinmek gerekiyor.)
    ayrıca fenerbahçe'de bugün ilkan karaman hiç süre alamadı. bildiğim kadarıyla bi sakatlığı yok. emir preldzic bile onun yerine 4 numarada düşünülüyorsa demekki ilkan'ın koçun planlarında yeri yok.

    belki bu maç fenerbahçe'nin hedef maçı değil diyenler olabilir. sahasındaki 5 maçı kazanması gruptan çıkması için yeterli diyenler olabilir (kaldı ki bu da zor bi ihtimal). bu seviyeden sonra fenerbahçe sahada bu şekilde mücadele ederse bırakın gruptan çıkmayı galibiyet alması imkansız. genelde türk takımlarında olan sıkıntı farkın açılmasıyla birlikte dağılmasıdır. bugün de bu yaşandı fenerbahçe adına. ancak fenerbahçenin kadrosundaki yıldız oyuncular bu tip maçları sık oynayan tecrübeli isimler. yani diğer türk takımları gibi mazeretleri olamaz.
    daha takım olma kurgusunda ciddi sıkıntılar yaşayan, özellikle camia ve taraftarın bastırdık parayı aldık bütün yıldızları oynarlar alırız kupayı tarzındaki beklentileri euroleaugede işlemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın