• 1
    stsl 2012-2013 sezonu'nda takımımızın özellikle tomas ujfalusi sakatlanmasından sonra eksikliğini çektiği mevkiidir. dünya da stoperler arasında sağ veya sol diye ayrım var mı sorusu halen cevap bulamasa da, bazı stoperlerin sağ tarafta bazı stoperlerinde sol tarafta rahat hissettikleri bariz şekilde görülmektedir.

    ayrıca takımızın sol kanadında oynayan her oyuncunun albert riera, hakan balta, nordin amrabat, emre çolak defansif eksikliklerinden, alan paylaşımı eksikliklerinden, sol kanat savunmamız sıkıntılıdır. ne kadar kendisini çok beğensekte, maalesef sol kanat savunmasının son kalesi, sol stoper mevkiisinde yer alan ve ilk kez büyük takım gören dany nounkeu tchounkeu, bu kanatın eksikliklerini kapatacak, bu bölgede ki oyunucuları yönlendirecek tecrübe de değildir.

    2011-2012 sezonunda sol stoper oynayan tomas ujfalusi'nin önemi ortaya çıkmış durumdadır. ujfa'nın yokluğunda yenilen gol sayısı, verilen pozisyon sayısı, hatta topu çıkarmada ki sorunlar galatasaray'ın oyununu büyük ölçüde geriletti.

    dany nounkeu tchounkeu'nun sağ bekten veya sağ stoperden aldığı topları bir türlü sol bek'e aktaramadığı; tekrar sağ tarafa topu iade etmeye çalışırken kaptırdığı topların sayısı saymakla bitmez. sanırım dany sol ayağına hiç güvenmemektedir, veya sol kanatda kalan amrabat'a ve sol beke hiç güvenmemektedir.

    sol stoper bölgesine lider ruhlu, takımın güveneceği, sözünü dinleyeceği, takımı top oyundayken de yönlendirebilen bir sol stoper ihtiyacımız vardır. bulunur mu bilinmez?
App Store'dan indirin Google Play'den alın