• 864
    sayın sözlük malumunuz spor tarihi konusunda kendini geliştirmeye çalışan ve bu konuda akademik hedefleri olan bir kardeşinizim. ancak bir insana talih hem gülüp hem de böyle taşşak geçemez. ben bir gün sevinip bir gün üzülüyorum.

    geçtiğimiz günlerde spor tarihi ile ilgili bir makale yarışması duyurusu aldım.** dört senedir bölümümün mail grubundayım ilk defa spor tarihi ile ilgili bir duyuru geldi ve şu an bu konuda en donanımlı, en iştahlı olduğum dönem. sürekli kitaplar okuyorum internetten araştırmalar yapıyorum vs. ingilizcem de iyi seviyede rahatlıkla yazabileceğim belki de ödülü kazanabileceğim bir yarışma fırsatı var karşımda.** bu yarışma sonucunda 21 yaşında çok önemli bir iş yapmış bir kardeşiniz olma şansım var.

    ancak koca ülkede bir adet spor tarihçisi olmaz mı. kendisiyle irtibata geçebileceğim bir insan evladı olmaz mı be sözlük. yok anasını satayım. 2012 yılına kadar yani ben spor tarihine ilgi duymaya başlayana kadar cem atabeyoğlu ve kurthan fişek adında iki mükemmel insan ve spor tarihçisi vardı ancak her ikisi de 2012 yılı içerisinde hayata gözlerini yumdu. düşünüyorum da maşallah dedigim 3 gün yaşamıyor. allah mekanlarını cennet etsin, yakınlarına sabır versin.

    gelelim benim problemime. ben bu yarışmaya katılmak ve kendimi daha çok geliştirmek istiyorum ancak bana yol gösterecek bir allahın kulu yok şu topraklarda. aynı dili konuştuğum, samimiyetine güvenebileceğim, beni yetiştirebilecek bir hocam olmayacak. bu konuda beni ailemden sonra en çok destekleyen kişi sağolsun bölümümdeki spor sosyolojisi hocam. ancak kendisinden alacağım bilgilerde çok sınırlı bu konuda.

    bu nasıl bir talihtir anlamadım sözlük. bana kaynak kitap önerebilecek bir allahın kulunu bulsam yemin ederim kapısında yatacağım. bana yol gösterecek birisini bulsam peşinden ayrılmayacağım.

    bazen diyorum acaba hıncal uluç'a mail mi atsam ? kendisi en tecrübeli spor yazarı. cumhuriyetin kuruluşundan beri bütün spor olaylarını takip edebilecek yaşa sahip bir insan. ne yapayım sözlük sen söyle ? ülkede adam gibi spor yazarı da yok ki anasını satayim.

    aslında bunlar hep osmanlı imparatorluğunda yaşayanların suçu. arkadaş ne vardı türk idman cemiyetini kurarken bir kitaba yazsanız neler yaptığınızı. biriniz günlük tutsa gelecek nesiller için. galatasaray lisesi beden eğitimi öğretmeni sayın faik üstünidman... siz neden yapmadınız bunu ? neden kağıda dökmediniz yaptıklarınızı. siz şeyhülidman idiniz.. sporun bu ülkedeki kaynağıydınız. keşke bir yerlere birşeyler karalasaydınız da bizler yararlanabilseydik bu karalamalarınızdan...

    sözlük bana kaynak öner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın