• 1052
    açıkçası bilmiyorum doğru başlık burası mı, yine olumlu tepki çok alabilir miyim bilmediğim için başlık açmak da istemedim ama sözlük olarak türkiye'deki futbol zeminleriyle ilgili yapabileceğimiz hiç mi bir şey yoktur sizce? bugün ki maçta da* gördük ki böyle zeminlerde güzel futbol söz konusu olamaz, yerden atılan paslar kısa mesafede bile sekmeye başlıyor ki futbolu güzelleştiren yerden ve orta mesafeli pasları atmak hiç mümkün değil. dribbling keza öyle, futbolcular adeta zeminle savaşıyor. şuan bizim sahamızın da böyle olduğunu biliyorum ama sonuçta biz bunu bugün yarın düzelteceğiz ancak ben kendimi bildim bileli ligimizin takımlarının çoğunun sahası berbat, hele kış döneminde oynanan maçlar seyir açısından çekilmez bir hale bürünüyorlar.(sakatlıklardan hiç bahsetmiyorum onlar zaten apaçık ortada)

    sözün özü ben tff'ye bir mail kampanyası yapsak yine aynı şekilde gazetelerin spor müdürlerine de bir mail kampanyası yapıp bu konuda bir farkındalık yaratabilir miyiz diye düşünüyorum. galatasaray'ın ihtiyacı olan oyuncu tipinde hepimiz yaratıcı topla alıp giden oyunculardan bahsederken ben öyle teknik oyuncuların bu sahalarda işkence görmesini de istemiyorum açıkçası. yine türk futbolunun gelişebilmesi için de futbol sahalarının zeminlerinin kalitesinin çok yukarılara çekilmesi lazım.

    farklı iklimlere sahip ingiltere, ispanya veya almanya'daki zeminleri gördükten sonra bunun bu kadar zor olmadığına inanıyorum. tff yayıncı kuruluştan gelen gelirlerin bir kısmının sadece saha zeminleri için kullanılması şartı koyup yine bu şartı sağlamayan takımların maçlarını başka stadlara alabilir. eğer siz de ligimizde güzel futbol izleyebilmeye benim kadar hasret ve hevesliyseniz, beraber bir mail oluşturup bunu dediğim gibi tff ve gazetelerin spor müdürlüklerine maille atıp bu konudaki isteğimizi göstermeyi deneyebiliriz diye düşünüyorum. bitti. *
App Store'dan indirin Google Play'den alın