• 651
    son 2 senedir jose mourinho sayesinde bir nebze ayakta durabilen takım. jose mourinho'dan önceki 2 sezon real madrid açısından kabus gibiydi. değil kupa kazanmak barcelona galibiyetleri bile yoktu. barcelona resmen imparatorluğu ilan etmişti. real madrid bugünkünden daha iyi kadrolara rağmen barcelona ile mücadele edemezken jose mourinho ile 2010-11 sezonunda kral kupasını kazandı ve 8 yıldır 2. turda elendiği şampiyonlar liginde yarı final oynadı. 2011-12 sezonunda 4 yıl sonra la liga şampiyonu oldu, şampiyonlar liginde yarı final oynadı ve 2012-13 sezonu öncesi süper kupayı kazandı. jose mourinholu dönemde oynanan 14 el clasico'da real madrid 3 galibiyet, 6 mağlubiyet, 5 beraberlik aldı ki mourinho'dan önceki 2 sezonda beraberliği bile yoktu.

    ama asıl gelmek istediğim nokta şu ki real madrid'in şu anki kadrosunun seviyesi klasik real madrid kadrolarının çok altında. bu kadar kötü bir kadroyla ancak jose mourinho bir nebze başarılı olabilir bence.

    kalite olarak bildiğimiz real madrid'e yakışan kalitedeki oyuncular:
    cristiano ronaldo
    iker casillas
    mesut özil
    sergio ramos
    xabi alonso

    bir nebze idare edebilecek oyuncular:
    ricardo kaka
    pepe
    marcelo
    angel di maria
    karim benzema
    gonzalo higuain
    sami khedira
    luka modric

    geri kalanlar da bir işe yaramaz.

    jose mourinho paraya kıyıp idare edebilecek oyuncuları azaltıp real madrid kalitesine yakışan oyuncular aldırsaydı bugün ligde daha farklı bir konumda olurdu. artık lig için bir umutları kalmadı. puan farkı 16 oldu ve messi gol krallığında ronaldo'yu ikiye katladı. tek dayanak noktası şampiyonlar ligi kaldı ama mourinho kupayı kazansa bile ki pek olası görünmüyor sezon sonu yolcudur abbas. ama asıl sorun o zaman başlayacak. takımın seviyesi bana göre her sene düşüyor. mourinho gidince 2008-2011 arasındaki karanlık günlere geri dönecekler bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın