• 115
    bu sene mi? güzel hayal ancak pek sanmıyorum. ancak oluşması gereken ortam sadece diğer büyüklerden birinin barcelona'yı elemesini beklemektir eğer galatasaray bu kupayı alacaksa. hadi tamam, biraz hayalperest olalım ve bu seneye göre düşünelim.

    galatasaray - schalke04
    celtic - juventus
    arsenal - bayern münih
    shakhtar donetsk - borussia dortmund
    milan - barcelona
    real madrid - manchester united
    valencia - paris saint-germain
    porto-malaga

    eşleşmeler bu şekilde. çeyrek finalde celtic-juve veya porto-malaga en olmadı valencia-psg eşleşmelerinden birinin galibi ile eşleşirsek bence yarı final şansımız olacaktır.

    galatasaray - malaga
    dortmund-juve
    manu-barcelona
    real madrid-bayern münich

    şeklinde bir eşleşme olduğunu varsayalım. bizim malaga'yı elememiz durumunda manu-barcelona veya real-bayern eşleşmelerinde büyük başlardan ikisi daha saf dışı kalacaktır. son olarak yarı finalde dortmund-juve eşleşmesinin galibiyle eşleşebilirsek, bu bize final yolunu açar. şanslıysak yarı finaldeki diğer maçın adı manu-münich olur; ki bu iki takımı bir final maçında full konsantre oyunla yenebiliriz, ihtimal dahilinde en azından. evet, biliyorum. çok fazla şans faktörüne bağladım bu işi, ama günümüz futbol koşullarında ajax, dortmund, galatasaray, porto, shaktar gibi takımlar ard arda şanslı kuralar çekmeksizin şampiyonlar ligi kupasını kaldırabilir mi? bana göre zor.

    yazının ana fikri: fazlaca şans faktörü ve full konsantrasyonla, şu anki eksikli gedikli galatasaray takımı dahi en azından yarı final görebilir, kupayı dahi alabilir. tabii ki; bana bunu söyleten tamamen rasyonel düşünce değil, elbette duygusal davranıyorum. hem niçin davranmayacakmışım, taraftarlık duygusallık gerektirmez mi zaten biraz? önümüzdeki 3 yıl içerisinde başarı düzenli hale gelir, doğru yatırımlar yapılırsa rasyonel bakış ile de kupanın sürpriz kazananı olarak görülebilecek bir takıma dönüşme ihtimalimizi saklı tutmakta fayda var. sürpriz kazanan nedir sorusunun somut cevabı ise (bkz: borussia dortmund)
App Store'dan indirin Google Play'den alın