• 76
    galatasaray'ın kurada schalke'yi çekmesi; barcelona, bayern münich, juventus gibi takımların bulunduğu kurada şanstır, burası doğru. fakat schalke kesinlikle küçümsenecek bir takım değil bence. sadece, yukarıda bahsettiğim süperstar takımları çekmiş olsaydık -gerçekçi bir bakış açısıyla- büyük çoğunluk olarak şampiyonlar ligine el sallayacağımızı düşünüyor olacakken, şimdi önümüzde çeyrek final hatta daha da iyimser olursak yarı final ihtimalleri belirmiş durumda. peki schalke neden hafife alınmaması, karşısında g.tümüzün kalkmaması gereken bir ekip?

    en başta bir alman takımı schalke; yani alman ekolü yani ünlü alman disiplininin en köklü takımlarından birisi. şampiyonlar ligi'nin her sene düzenli katılımcısı ve en azından çeyrek finali gören takımlarından. şampiyonlar ligi grup aşamalarında son 3 senedir mağlubiyet almayıp oynadıkları maçların çoğusunu kazanmışlar. 2010-2011 sezonunda şampiyonlar ligi yarı finali görmüşler. kadrolarında huntelaar, farfan, afellay, holtby, draxler, fuchs, höwedes, matip, jones gibi etkili ve kaliteli futbolcular var. daha önce de belirtildiği üzere ligdeki kötü gidişatları ve alman kupasından elenmiş olmaları yanıltmasın, galatasaray'ın da türkiye kupası'nda yaşadığı hezimet daha dün gibi ortada. şampiyonlar ligi'nde arsenal'i deplasmanda devirdiler, olympiakos ve montpellier'in bulunduğu gruptan lider çıktılar ki bunlar göz ardı edilmesi büyük gaflet olacak performanslar.

    peki schalke'yi çektiğimiz için neden şanslıyız? bir kere "ne kadar övünsek az, almanya deplasman sayılmaz" diyerek meseleye girelim. schalke'nin şampiyonlar ligi iç saha maçlarında kombinelerin geçerli olmadığı ve bilet satışa çıkartacağı bilgisi var ki bu avrupada yaşayan taraftarlarımız ve takımımız için büyük bir avantaj, deplasmanda da olsak içerideymiş gibi oynayacağız. schalke'nin futboluna gelirsek, özellikle hücumda etkili oyuncuları olmasına rağmen (farfan reyiz en başta olmak üzere afellay, huntelaar gibi) takım oyununu pek fazla başaramayan ve çalkantılar içindeki bir kulüp görünümündeler şu anda. savunmaları da tıpkı bizimki gibi zaafları olan bir savunma ve ortasahada formda bir galatasaray ortasahasından daha iyi değiller. halihazırda yaptıkları teknik direktör değişikliğinin takıma nasıl bir etki yapacağı da muamma. bize göre daha genç bir takım olmalarının getireceği dinamizmi bir kenara bırakırsak, bireysel manada daha tecrübeli bir takım olduğumuzu düşünüyorum ama yukarıda da belirttiğim gibi schalke'nin şampiyonlar ligi'nin ve özellikle grup aşaması/ 4.tur /çeyrek final adımlarının gediklisi olduğunu unutmamak gerek.

    özetle, aslında denk bir kura olduğunu düşünüyorum. iki takımın da devre arasında takviyeler yapıp olabilecek en iyi şekilde hazırlanacakları kesin. galatasaray'ın da mevcut performansı, oynadığı futbolu ve fatih terim faktörünü göz önüne alarak ben iki takıma da %50 şans veriyorum ama tarafsız bir gözle ve dışarıdan bakıldığında da turun favorisinin gelsenkirchen ekibi olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın