• 69
    öncelikle hayırlı olsun, rakibimiz oldular, ama tabi hayırlısı olması için, elediğimiz bir rakip olarak anmamız gerekiyor. tam 2 ayımız var yapacağımız ilk maç için, açıkçası ilk maçı almanya'da oynamayı tercih ederdim ama son avrupa kupaları maceralarımız da hep kendi seyircimiz önünde, istanbul'da sonlandığı için, belki böylesi daha iyi gelcektir bize diye umuyorum.

    schalke'nin durumu sıkıntılı gözüküyor bize göre. alman takımı olmalarının getirdiği bir düzen, bir yapı avantajları olsa da, daha geçen hafta hocalarını yollamış olmaları onlar adına dezavantaj. kadrolarında da devre arasında küçük çapta bir değişiklik olacak gibi, bunu artık yakından takip edeceğiz tabi. açıkçası benim gözümde alman takımlarının ülkelerinden gelen avantajı sene başlarında yaşanıyor, avrupa'da herkesten çabuk form tutuyorlar, antrenman programları sayesinde, bunun karşılığını da ilk aylarda alıyorlar. şubat ayına gelindiğinde bu bakımdan dengede olacağız bana göre kendileriyle. oyuncu kadroları da bana göre fena değil, ama atıyorum fenerbahçe'nin kadrosundan da iyi gözükmüyor kağıt üstünde, bunu oyuncu tanınırlıkları üstünden söylüyorum. elbette nasıl verim alındığı önemli, bunda da şu ana kadar iyi değillerdi, ligde 7. sıradalar. holtby, höwedes ve huntelaar dışında bizim eşleşmede fark yaratacak oyuncuları olduğunu sanmıyorum. ben marica'yı da bir futbolsever olarak ezelden beri beğenirim, ama yedek olacak büyük ihtimal.

    gruplardan yenilgisiz çıkmaları başarı tabi ki, her ne kadar zor bir grup olmasa da. montpellier ve olympiakos çok iyi durumda değillerdi, keza arsenal de sadece ismiyle oynar vaziyette. 3 deplasmandan 7 puan çıkarmışlar, sahalarında ise 5 puan almışlar. düz mantıkla bizim gibi deplasmanda etkili oldukları görülüyor. ama bu tura gelindiğinde takımların arasındaki farkların kapandığını düşünüyorum, baskı yüzünden. sonuçta schalke de kabul edelim ki şampiyonlar ligi'nde ilk 8'e çoğu futbolseverin düşünmeyeceği bir takım isim olarak, bu seviyede oynamak daha farklı olacak, bunu kullanabiliriz. şansımız yüksek, çekilebilecek en iyi takımı çektik ama turun favorisi insanların gözünde hala onlar, bunu unutmamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın