• 67
    malaga'ya göre kat be kat iyi takımdır. devre arası transferde sadece 1 iyi orta saha oyuncusu alırlarsa bir anda kupanın süprizi haline bile gelebilirler. evet eleme ihtimalimiz olan bir takım fakat favori kim derseniz ara transferde çok büyük isabet sağlamazsak kesinlikle onlar.

    misal riera karşısında jefferson farfan gibi bir taktik avantajları var. bu riera kötü gibi algılanmasın ama kendisinin farfan karşısında tutunmasını beklemek biraz hayalcilik olur.
    huntelaar gibi affı olmayan bir golcüleri var ki bu bizim dany'nin çok yüksek konsantrasyonla bir maç çıkarması demek olur. bu sezon bu şekilde oynadığı sadece 1 (bir) maçı var. özellikle alman takımlarının disiplini ve rakibi hataya zorlar yapısını da unutmamak lazım.
    eh defans hatları oldukça güçlü. papodopoulos, höwedes, matip, fuchs gibi oyuncuları var. hücumda yaşadığımız sıkıntıyı düşünürsek bence bizim açımızdan o bölgeleri de son derece zorlayıcı.
    orta sahanın göbeğinde ise melo form tutarsa, hamit kendini bulursa o zaman bu bölgede schalke'den baya bir ilerdeyiz. ancak ara transferde o bölgeye yapacakları takviye şu kadromuz itibarıyla tur şansımızı önemli ölçüde azaltır.

    bize dönersek ujfalusi'nin schalke maçına kadar hazır olmayacağı kesinken bir sol bek, bir stoper ve mutlaka ama mutlaka bir yaratıcı oyuncu almamız gerekiyor. sanırım transfer döneminde bir defans oyuncusu alıcaz. o ya sol bek olacak ya da stoper olacak. alacağımız yaratıcı oyuncu ise gerçekten merak konusu. bu oyuncuya ayrılacak bütçe ve devre arasında o bölgede etkili olacak bir ismi türkiye'ye gelmeye ikna etmek gerçekten zor iş. bu iki transferi yaparsak şansımızı %51'e çıkarırız. ek olarak ikinci defans oyuncusunu alırsak tura favori çıkarız.

    ancak şu defansa yaslanma hastalığımızı bu maça taşırsak sonuç hezimet olur. ve kimse unutmasın ki bu adamların almanya ligi performansı bir ölçü değil. kupadan elendiler. peki biz ne yaptık kupada? ligde 7. sıradalar. eh zaten schalke ilk 4'e girince başarılı kabul edilen bir takım. schalke'nin lig 3.sü dordmundla arasındaki puan farkı sadece 5. şunu da belirtmek lazım herkesin korktuğu dordmund ligde bayern'den 12 puan fark yemiş durumda. yani grup maçlarını lider bitirmiş, arsenal'i geride bırakmış bir takımı hafife almak büyük hata olur.

    yapacağımız isabetli 2 transfer dengeleri az da olsa bizim lehimize çevirebilir fakat an itibarıyla turun favorisi schalke'dir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın