resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 1477
    sezon başından beri hep beraber izlediğimiz amrabat'ı kendi gözümden detaylıca yorumlamak istiyorum..

    öncelikle şunu söyleyim. sezon başında alındığında çok sevinmiş, çok umutluydum. şu anda bir hayal kırıklığı var mı? kısmen. ama hala güveniyor ve inanıyorum kendisine.

    amrabat'ın özelliği birebirde çabul ve güçlü olması ile adam eksiltebilmesi ve rahatlıkla çizgiye inebilmesi. biz onu uzun süre kayserispor forması içinde bu şekilde izledik. bize karşı oynadığı maçlarda bizim defans oyuncularımızı ne hale getirdiğini, bilhassa fenerbahçe'nin bu adamdan neler çektiğini çok iyi hatırlıyorum.

    burası galatasaray, kayseri değil. öncelikle bu onun için büyük değişim. amrabat burada kayserispor'da bulduğu rahatlığı burada bulamayacağını anlamaya çalıştı uzun bir süre. burada farklı bir sistem olduğunu ve buna ayak uydurmak zorunda olduğunu gördü. bana göre amrabat asla bir 4-4-2 oyuncusu değil ama ondan savunmaya gelecek ve sürekli bölgesini, alanını koruyacak, kademeye girecek ve takım savunmasına katkıda bulunacak bir 4-4-2 sol kanadı yaratmaya çalıştı fatih terim. bu onun için çok farklı ve hiç de alışık olmadığı bir oyun tarzı idi. amrabat şu anda evrilme aşamasında ve bu adam kayserispor'da bir defa bile görmediğimiz kadar gerektiğinde defans yapıyor, gerektiğinde kademe yapıyor hatta hatırlıyorum bir maçta rakibini kovalayan son adam gibiydi.

    sanki fatih terim ondan basit oynamasını istiyor gibi geldi bana. tek pas ve verkaçlara girip topu ayağında tutma, ileride top top tutma ve yakalanan kontralarda takımı öne çıkarma gibi.. amrabat şu anda bunları yapıyor ve bence fena da yapmıyor.

    amrabat'tan en büyük beklentimiz kanattan uçması. biz onu böyle tanıdık çünkü ama galatasaray kayserispor değil ki! biz topu sürekli ayağımızda tutuyoruz ve rakipler hemen her maçta bize karşı kapanıyor. bir oyuncuyu geçse mutlaka kademeye başka bir adam geçiyor. böyle bir durumda zorlasa topu kaybedeceğini o da biliyor biz de biliyoruz.

    yepyeni bir sistemde yepyeni bir oyun tarzı ile hiç alışık olmadığı bir düzende oynuyor bu adam. zamanı gelecek arkadaşlar. ondan çok daha iyi performanslar göreceğimiz zaman da gelecek. amrabat gitgide alışacak ve çok daha iyi oynayacaktır. yeteneklerini hem biz hem de fatih terim çok iyi biliyor çünkü.

    bu kadar eleştiri aldığını görünce şunu da düşünmeden edemiyorum. bu adamın alınmasını fatih terim'in ne kadar istediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. madem fatih terim'e bu kadar güveniyoruz, onun olduğu yerde güvensizlik yok diyoruz peki amrabat'ı bir şekilde kazanacağına neden inanmıyoruz?

    tek yaptığı şey sağa çekip orta yapmak diyenler var. evet doğrudur işin görünen kısmında bu şekilde olduğu doğru. yalnız amrabat'ın defalarca araya ne kadar etkili toplar atabildiğini gördük. ceza yayı çevresinde etkili verkaçlar yapabildiğini gördük. sürekli çapraz koşular yapıyor ve sürekli kendini açık alana taşımaya çalışıyor. onun olmadığı maçlarda ileride hep etkisiz kaldık. çıplak gözle bir kaç maçını izlemiş biri olarak bunu söylüyorum. sadece televizyondan izleyen birisi olarak değil. amrabat oyunda olduğu zaman rakip takımın sağ kanadını çökertmiyor belki ama adeta kilitliyor. rakip takımın sağ kanadı orayı boş bırakmamak için sürekli onun etrafında ve kademesinde bulunmak zorunda kalıyor çünkü açık alan bırakılırsa neler yapabileceğini maalesef ki bizim taraftarımızdan çok rakip takım oyuncuları ve teknik direktörleri biliyor.

    16 aralık 2012 galatasaray fenerbahçe maçından önce gökhan gönül'ün bizim sol kanadı otobana çevireceği nidaları atılıyordu. gökhan gönül gibi hücum yönü çok etkili bir oyuncunun kaç defa ileri çıktığını gördük dünkü maçta? amrabat'ın sahada olması her zaman rakip takım için bir tehdittir bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor.

    belki sistem değişecek belki de amrabat bir 4-4-2 kanadı olacak ama bu adam olacak arkadaşlar.

    son söz olarak da şunu söyleyim. hamit altıntop'u ıslıklayan taraftarımız var bizim. bunu yerden yere vuracaklar nasıl olmasın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın