• 1581
    göksenin köksal'ın sahalara ne zaman döneceğinin belli olmaması, henry domercant'ın sezonu kapatması, bir de üstüne lakaoviç gibi bir oyuncudan artık hiç faydalanamayacağımız gerçeği sebebiyle hedeflerimiz doğrultusunda * mutlaka transfer yapmamız gereken takımımız.

    bu oyunculardan da görüldüğü üzere eksiğimiz 2 numara. yani hem şutu olan hem de dripling yapıp sahamızdan top getirebilecek bir oyuncu. 14 aralık akşamı itibariyle ile avrupa liglerinde grup aşamaları bitmiş durumda. yani elenen takımlardan bu aşamada oyuncu koparmak mümkün. her ne kadar başkanımız ünal aysal'ın "transfer yapacak bütçemiz yok" dediği konuşulsa da bunun gerçek olmadığına inanmak isteyen biri olarak bazı opsiyonlar kafamda oluştu. işin kötüsü tam olarak bizim aradığımız bir 2 numara yok bu takımlarda ama iyi şutör bir 3 numara transferiyle belki hawkins'i 2 numaraya kaydırarak bu sorunun üstesinden gelebiliriz.

    renaldas seibutis : tam olarak bir 2 numara değil tabi ki ama süper bir sutör olmasından dolayı kesinlikle düşünülmeli. olin edirne'de ki performansı hala akıllarda.

    keith langford : euroleague 2012-2013 sezonu'nda %41 üçlük yüzdesiyle oynadı. tam bizim aradığımız adam. normal sezonun en çok faul yaptıran 5.oyuncusu. yani içeriye drive edip faul alma potansiyeli de çok yüksek. sözleşmesi hakkında hiç bir fikrim yok, armani'den oyuncu koparmakta kolay değil zira siena'nın yıllar süren hegamonyasına son vermeye çalışıyorlar.

    leo westermann : fransızların yeni tony parker'ı olarak baktıkları leo geçen sene çok iyi geçirdiği asvel'de ki sezonundan sonra avrupa'nın yetenek avcısı partizan'a transfer oldu. asist yeteneği, ortalamanın üstünde üçlük yüzdesi*, harika saha görüşüne sahip bu oyuncuyu kadromuza katarsak kendi emir preldziç'imizi de yaratmış oluruz. tek handikapı 20 yaşında olması. ama gelecek açısından enfes bir tercih olur.

    drake diener : karşınızda eurocup'ın en fazla üçlük atan ve isabet sağlayan oyuncusu var. % 48 le üçlük atıyor. avrupa'nın steve novak'ı adeta kendisi. italya'nın sassari takımında oynuyor.

    ve son olarak benim favorime gelelim :

    pietro aradori : ahanda işte aradığımız adam. geçen sezon siena'da 6. adam profilini gayet iyi oynadı. bu sene cantu'ya transfer oldu ve takımının birinci skor opsiyonu oldu. üçlük yüzdesi % 56,5. maç başına sayı ortalaması 15. tam olarak bir 2 numara değil belki ama kendisi hawkins gibi 2 numaraya da devşirilebilir çünkü top taşıma yeteneği gayet iyi. savunması gayet yeterli. lütfen ünal başkan bize bu adamı getir.

    görüldüğü gibi alternatiflerimiz (en azından bana göre) fazla değil. ama hedeflerimiz doğrultusunda transfer yapmamızın şart olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın