• 9
    eski mısır'da ra'nın gökten inmesi gibi eski yazarlar geldi sözlüğü kurtaracak diye bir hava oluşmasın. "bizim" ne öyle bir iddiamız var nede öyle bir yeterliliğimiz. bizim her yazdığımız allah'ın kelamı değil, elbette ki yanlış düşündüklerimiz vardır. bunu da farklı düşünen yazarlar gelir mantıklı bir şekilde bize anlatır.

    ha niye böyle birden dönüş oldu, belli bir zamandır sözlükten uzaktık. bazılarımız eski havanın gittiğini düşündü, çoğumuz twitter'da herşeyi paylaşmaya başladı vs.

    artı olarak barfly'ın (bkz: galatasaray sözlük/#1114583) entrysinde belirttiği gibi maçlara gide gele bir grup olduk. sokak'ta, tribünde durduğumuz yerler ezber oldu. halı saha veya maçtan maça buluşan grup "arkadaş" oldu; haftaiçi aslanım'da buluşmaya, düzenli aralıklarla rakı yapmaya başladık. 40 küsür hafta üst üste halı saha maçı yaptık. galatasaray'a dair konuşacağımız herşeyi bu zamanlarda konuşmaya başladık. sözlük'te paylaşacak çok da birşeyimiz kalmadı.

    ama geçen zamanda, özellikle sene başından beri, gerek tribünde, gerek sözlükte gerekse de twitter'da gördüğümüz bir taraftar tipi peydah olmaya başladı. bize çok ters gelen, "müşteri" portföyü oluştu. biz de bir yere kadar dayanabildik.

    bu mantığı tribünden yada sözlükten atmamız imkansız. ama yanlış ve haksız olduklarına söyleyelim ki aradaki farkı gösterelim. bize büyüklerimiz tribünü ve galatasaray'i öğretti, biz de inşallah bizden sonraki nesle aynı şekilde öğretebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın