• 55
    brezilya’nın porto alegre kentinde bir stadın açılışı için konuk edilen hamburg, beklemediği bir ağırlama ile karşılaştı.

    yaklaşık 60 bin taraftar, 240 milyon avroya mâl olan futbol mabedinde geceye kutlamalarla başladı. konserler ve havai fişek gösterileri ile her şey normal şekilde ilerliyordu. alman ekibin futbolcuları da bu görsel şöleni fotoğraf çekerek izliyorlardı. ancak bir anda her şey tersine döndü.

    gremio-hamburg karşılaşması yaklaşık iki saat geç başladı. bunun yanında stadın zemini futbol oynamaya elverişli değildi. o kadar ki, hamburg’un savunma oyuncusu dennis diekmeier maçtan sonra, “bu saha futbol hayatımızı tehlikeye atıyor. hakeme maçı iptal etmesini söyledim. burada futbol oynamak imkansız” açıklamalarında bulundu.

    karşılaşmanın 30. dakikasında ise tribünler birbirine girdi. taraftarlar ancak polisin copla müdahalesi ile sakinleştirilebildi.

    hamburg’un talihsiz serüveni burada da bitmedi. müsabakanın ardından duş almak isteyen futbolcuları kesik olan sular nedeniyle bir sürpriz daha yaşadı. hamburglular yarı çıplak halde stattan ayrılarak otellerine doğru yol almak zorunda kaldı.

    hafta sonu brezilya'da yaşananlar yaklaşık iki yıl sonra dünya kupası, dört yıl sonra olimpiyat düzenleyecek bir ülke için hiç de iç açıcı bir manzara olmasa gerek.

    tr.eurosport
App Store'dan indirin Google Play'den alın