• 418
    aşağıda kısa(!) özeti bulunan 12 sezonluk kariyerime son vermiş bulunmaktayım.

    sporting lizbon / 2011-2014

    manchester, chelsea, barcelona gibi büyük takımları almayı genelde tercih etmem. çünkü o takımların mevcut kadroları zaten 'olmuş' durumda. bir söz var ya "şu takımın formasını koysanız, şampiyonluğa oynar." diye; o misal. o takımları çıkarabileceğiniz nokta yok, çünkü zaten en tepedeler. bu yüzden gelişmeye daha müsait, rekabetin daha yoğun ve heyecanlı geçeceğini düşündüğüm takımlara yöneliyorum. aslında galatasaray ile başlayabilirdim fakat maa'nın getirmiş olduğu play-off beniim rotamı türkiye'nin çok uzaklarına yöneltmek zorunda bıraktı; portekiz ve jose alvalade.

    ilk sezonda porto'yu çok zorlasak da 3 puan geride girdiğimiz 29. hafta maçında deplasmanda 2-0 öne geçsek de üstünlüğümüzü koruyamadık ve elimize kadar gelen fırsatı geri teptik. sezon sonunda ise averaj ile porto'nun arkasında 2. sırada yer aldık.
    http://img844.imageshack.us/...6/porligi29hafta.jpg
    http://img689.imageshack.us/...75/portosporting.jpg

    diğer sezonumuzda ise yine kıran kırana geçen şampiyonluk yarışını bu sefer averaj ile önde tamamladık ve kariyerimizdeki ilk şampiyonluğu yakaladık. aynı sezon uefa avrupa ligi yarı finaline kadar çıkmış olsak da twente'ye 0-1 ve 1-1'lik skorlar ile boyun eğmiştik. son sezonumuzda ise gerek ligde gerekse avrupa'da umduğumuzu bulamayınca istifamızı vermiştik. böylece 3 senelik sporting lizbon kariyerimizi 1 lig şampiyonluğu ile tamamlamıştık.

    aston villa / 2014 - 2019

    portekiz'den ayrıldıktan sonra kafamıza uygun bir kulübü bulmak biraz zamanımızı almıştı. gelen teklifler genelde brezilya ve arjantin ligi takımlarındandı. bu yüzden 2014 aralık ayına kadar lizbon'da kazandıklarımızı yemekle meşgul olduk. çünkü doğru teklifin gelmesini bekliyorduk ve düşüncemizin aksine kendi liginde yukarılara çıkmak için yarış halinde olan bir takımlardan teklif gelmedi. nihayet aralık ayında ada takımlarından aston villa kapımızı çalmıştı. gerek ligde 12. sırada bulunması sebebi ile yardım eline ihtiyaç duyması, gerekse nispeten sağlam ve dengeli kadrosu sebebi ile bizleri ikna etmişlerdi. başkan uçak biletimizi de karşıladı ve birmingham'a inmiştik.

    ilk sezonumuzda pek bir şey yapma fırsatımız olmadı. 12. sırada aldığımız takımı, sezon sonunda yalnızca 2 basamak yukarıya taşıyabilmiş ve 10. sırada bitirmiştik. transfer sezonunda kadroda yaptığımız bazı değişiklikler ile önümüzdeki sezon çıtayı biraz daha yükseğe koymuştuk. fakat chelsea, liverpool, manchester united, manchester city, arsenal, tottenham ve west brom'un arkasında 8. sırada yer almıştık lig sonunda. bir sonraki sezon yakaladığımız sıra dışı başarıda arjantin'den bedavaya getirdiğimiz adrian fernandez'in payı büyük olmuştu. nitekim ligde 3. olarak tüm ada'nın dikkatini çekiyor ve şampiyonlar ligi'ne de merhaba diyorduk.

    http://img856.imageshack.us/...856/7953/cldeyiz.jpg

    2017-18 sezonunda şampiyonlar ligi'nde lyon, benfica ve vitesse ile birlikte yer aldığımız grubu 15 puanla lider bitiriyor ve üst tura çıkıyorduk. grupta en çarpıcı galibiyetimizi ise estadio da luz'da benfica'ya karşı 8-0'lık skor ile alıyor ve benfica taraftarını, beşiktaş taraftarının yaşadığı rezalete ve hüsrana ortak ediyorduk.
    http://img850.imageshack.us/...50/5910/62082762.jpg

    üst turda ise bu sefer amacımız fenerbahçe taraftarını hüsrana uğratmaktı. son 16 turunda ilk durağımız kadıköy oluyordu. kadıköy'de 1-1'lik beraberlik sonrası kendi sahamızdaki maç 0-0 sona eriyor ve adımızı son 8 takım arasına yazdırıyorduk. üst tur bileti almamız rağmen beni tatmin etmeyen durum fenerbahçe'yi skor olarak rencide edememiz olmuştu. sanırım rakibimizi biraz küçümsemiştik.
    http://img145.imageshack.us/...5/7357/sikeciler.jpg

    çeyrek finalde ise rakibimiz valencia olmuştu. nuevo mestella'da aldığımız 2-2lik beraberlik sonrası turu villa park'a bırakmıştık. tribünleri dolduran 40.000'i aşkın taraftarımıza yarı final biletini ise 5-1'lik skor ile hediye ediyorduk. yarı finalde ise bu sefer alman panzerleri bayern münih rakibimiz olmuştu. carlos fierro'nun çılgın attığı bayern münih'e allianz arena'da 3-1 mağlup olduktan sonra villa park'ta turu 89. dakikada bulduğumuz golle alıyorduk. peri masalı şeklinde geçen sezonda şampiyonlar ligi'nde finale çıkmayı başarmıştık.
    http://img690.imageshack.us/.../3306/finaldeyiz.jpg

    finalde ise rakibimiz yakından tanıdığımız arsenal oluyordu. o zamana kadar geçen sezonlarda fa cup finali ve ingiltere lig kupası yarı finalinde diş geçiremediğimiz arsenal, bu sefer şampiyonlar ligi finali'nde rakibimiz oluyordu. fakat topçular, bilenmiş aston villa oyuncularına karşı koyamıyor ve sahadan 3-0'lık galibiyet ve kupa ile ayrılıyorduk.

    sonraki sezonumuzda ise ligde 6. olmuş, avrupa'da ise aradığımızı bulamamıştık. böylelikle aston villa'da koyduğumuz hedeflere ulaşmış ve istifa dilekçemizi başkan'a sunmuştuk. ayrılırken içimizde kalan tek ukde aston villa ile premier lig şampiyonluğu yaşayamamak olmuştu.

    palermo / 2019 - 2023

    aston villa ile adımızı avrupa'ya duyurmamıza ve şampiyonlar ligi kupası'nı kazanmamıza rağmen yine beklediğimiz teklifler doğru zamanda gelmemiş ve aralık dönemine kadar boşta kalmıştık. aralık 2019'da ise palermo'nun sunduğu teklifi kabul etmiş ve çizme'ye doğru yol almıştık. burada da kendisini yukarılara çıkarmamızı bekleyen bir takım ve kulüp vardı. geldiğimizde 11. sırada bulunan palermo'yu lig sonunda 6. basamağa taşıyor ve uefa avrupa ligi bileti alıyorduk. 2020-21 sezonunda ise basel, espanyol ve anorthosis ile birlikte yer aldığımız gruptan 16 puanla lider çıkıyorduk. daha sonra sırasıyla az alkmaar ve sociedad'ı kupa dışına itip çeyrek finale ulaşıyorduk. çeyrek finalde standard liege'i -sanırım- küçümsemiş olmamızdan dolayı kendi sahamızda 1-0 yeniliyor ve turu belçika'daki rövanş maçına bırakıyorduk. burada karakterimizi sahaya yansıtıp normal süre sonunda 1-0 üstün durumda olmamızdan dolayı maçı uzatmalara taşıyorduk. bize yarı finali ise penaltı atışları getiriyordu. yarı finalde valencia'yı 2-0 ve 0-1'lik skorlar ile geçip finalde bayern münih'in rakibi oluyorduk. carlos fierro yine golünü bize yazmasına rağmen 90 dakika sonunda tabela 2-1 üstünlüğümüzü ve şampiyonluğumuzu gösteriyordu. sonraki sezon başında ise şampiyonlar ligi şampiyonu fiorentina'yı gol düellosu şeklinde geçen maçta 3-2 yenip süper kupa'ya uzanıyorduk.

    http://img822.imageshack.us/...52/bayernekoyduk.jpg
    http://img837.imageshack.us/...837/9840/fioyada.jpg

    2021-22 sezonunda italya'da şampiyonluğu ikili averaj ile kaçırıyorduk (kendi sahamızda 0-0, deplasmanda 3-0). son haftalarda kendi sahamızda aldığımız cagliari ve sampdoria beraberlikleri daha sonra canımızı çok yakıyordu. aynı sezon udinese'yi, sonraki sezon sampdoria'yı finalde mağlup ederek italya kupası'na uzanıyor ve koleksiyonumuza 2 yeni daha kupa ekleyerek kariyerimizde toplamda 6 kupaya ulaşıyorduk.
    http://img515.imageshack.us/...515/302/averajla.jpg

    12 sezonda bazı ilginç haberlere de rast geldik elbette:

    aziz yıldırım: "sikerim böyle osasuna'yı."
    http://img201.imageshack.us/...01/8469/ibneaziz.jpg
    2018 şampiyonlar ligi finali ali sami yen'de!!!
    http://img255.imageshack.us/...255/9918/samiyen.jpg
    2018 ara transfer dönemi'nde arda turan fenerbahçe'ye gidiyor.
    http://img12.imageshack.us/.../6213/transferld.jpg

    paranın satın alamayacağı bazı şeyler vardır:
    http://img248.imageshack.us/img248/3375/milank.jpg
    http://img41.imageshack.us/img41/5002/manuq.jpg

    fm 2013'te görüşmek üzere...
App Store'dan indirin Google Play'den alın