• 13
    burada itiraz edilen, bir oyuncuyla dalga geçilmesi değil. hatta kendi adıma konuşayım, mesela bir "ibne"ye de karşı değilim. çünkü bu, gaylere hakaret edelim ve gayleri dışlayalım şuuraltısıyla edilen bir küfür olmaktan çıkmış. daha ziyade puştluk yapanlara kullanılır hale gelmiş. e, küfürlerin de kökünü araştırmanın anlamı yoktur pek. argo zaten pratikte hâsıl olan bir şey.

    her neyse, burada ise, bu oyuncunun homo olma ihtimalinden yola çıkılarak geçilen bir alay var. "homo musun?" olayı. "evet," dese bekir, burada, her yerde, bir çok galatasaray taraftarı bu adamla alay etmeyecek mi? edecek. bu yüzden meseleyi çok daha genel ve geniş bir düzlemde almakta fayda var. bu sadece bugünün meselesi değil.

    aynı dışlama durumları, mesela 'ameleler' için de geçerli. dünyanın en şerefli ama en mazlum mesleği olan bu amelelikle dalga geçen arkadaşlar burada bile vardı. adını hatırlamıyorum, bir zat culio'nun amele pozu verdiğini söyleyip kendisinin galatasaray'a yakışmadığını falan belirtmişti. sonra, "amele misin?" diye bir tabir var. bakalım başka neler var: "karı mısın?", "kürt müsün?", "laz mısın?"...

    mesele budur. yani bunlar, "ibne misin?" gibi artık tercih bakımından ibnelerin bile kullanmakta beis görmediği, çünkü içerdiği anlam değişmiş olan bir argo dili değillerdir. dikkat etmek lazım. ayıptır zira.

    vakti zamanında rıza çalımbay'la kapıcı çocuğu olduğu için dalga geçenlere nasıl kızdıysak; bu gün bekir'in homo olduğu varsayımıyla hareket edip "gay" diye dalga geçenlere de, ameleliği bir hakaret sayanlara da aynı şekilde kızmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın