• 165
    mastercard’ın hesaplamarına göre, gruptan g.saray 38.45 milyon euro’yu kasasına koydu. bu paranın içinde uefa katılım payı, uefa başarı primi, uefa’nın ticari hasılatından alınan paylar, bilet satışları, sponsorluklar ile yiyecek ve içeceklerden gelen ticari ve pazarlama hasılatı yer alıyor. hesaplamalara göre barcelona ve manchester united gibi geniş taraftar grupları olan kulüplerde için bu rakam 46.16 milyon euro’yu buldu.

    uefa, şampiyonlar ligi’ne katılan her takıma 3 milyon euro, gruplara kalan takımlara da 2.4 milyon euro veriyor. gruplarda alınan her galibiyet 600 bin, beraberlik de 300 bin euro getiriyor. g.saray önümüzdeki turu geçerse kasasına 2.5 milyon euro daha koyacak. şu an için 3 milyon euro ticari ve pazarlama geliri, 5 milyon euro kadro değer artışı ve 8 milyon euro civarında da sponsorlardan gelen ek primler g.saray’ın karasına girdi.

    şampiyonluk g.saray için şu an uzak bir ihtimal gibi görünse de bu başarı sarı-kırmızılı kulübe prestijin yanında 70 milyon euro’luk bir ek gelir ve kadrosundaki oyuncuların da 30 milyon euro civarında bir değer artışı getireceği hesaplanıyor.

    kaynak: şok *
App Store'dan indirin Google Play'den alın