• 63
    fenerbahçe kalabalık bir ortasahayla oynuyor. meireless, topal ve baroni. hatta bunların yanında stoch'un durumundan dolayı caner'in de oynaması çok büyük ihtimal. son birkaç yıldır fenerbahçeye oyun anlamında kurduğumuz bariz üstünlüğün temelinde orta saha hakimiyetinin hep bizde olması ve rak,b, neredeyse kendi alanından çıkarmayan baskı ve presimiz.

    eğer maça çift forvet çıkacaksak güçlü bir elmander'in burak'ın yanında olması gerekiyor. yoksa ne yapıp edip orta sahayı kalabalık tutacağımız bir dizilişle çıkmalıyız. yekta'nın haftalardır bulduğu şansları nasıl iyi değerlendirdiğini gördük. onun gerçek bir galatasaray'lı olduğunu da hepimiz biliyoruz ki 8 aralık sivasspor galatasaray maçından sonraki açıklamalarında da gördük bu maçı ne kadar önemsediğini..

    göbekte pas akşını bir düzene sokacak ve rakibe her an baskı yapacak yekta-melo-selçuk üçlüsünü bu maçta denememiz bizi tarihi bir farka bile götürebilir. 4-5-1 kanadında oynayacak bir amrabat zaten yeriğ geldiğinde burak'ın yanında forveti ikilercesine bulunuyor. bu sistemde çok daha geniş ve rahat hareket alanı bulması da pek muhtemel.

    tabi ki fatih terim de bu maçı kazanmayı bizden çok isteyecektir ve ona göre takımı hazırlayıp sahaya çıkaracaktır ama takımın bu sezon içinde kapanan takımlara karşı nasıl oynadığını, fenerbahçe'nin de akhisar belediye karşısında bile son 15 dakika'da 11 adamla ceza sahasının içine kapandığını düşündüğümüzde bana en uygun gelen dizliş ve kadro şu şekilde...

    ----------------------muslera------------------------
    ebue-------semih-------------dany----------riera
    -----------------melo-------yekta-------------------
    -----------------------selçuk-------------------------
    hamit--------------------------------------amrabat
    ------------------------burak------------------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın