resim
William John Bremner
Görev:-
Doğum:09.12.1942
Ölüm:07.12.1997 (54)
Uyruk:İskoçya
  • 4
    kimilerine göre braveheart, bazılarına göre pitbul. orta sahada ağzından salyalar akarak koşan bir orta saha oyuncusuydu billy bremner. agresifliği, sahada babasına merhamet etmez tavırlarıyla 17 yılını geçirdiği leeds camiasında önce efsaneleşmiş, ardından heykeli dikilmişti.

    1.65'lik boyuyla birçoklarının cüce muamelesi yaptığı minik dev adam, 17'sinde elland road'un kapısından içeri giriyordu. don revie'nin yarattığı armadanın orta sahasında bitmek tükenmek bilmeyen savaşçılığı ile döktürüyordu billy. boyundan büyük işlere kalkışıyor, rakipleri çıldırtırken icaabında onlara kafayı çakıyordu.

    bill shankly'nin liverpool'una karşı girişilen rekabette leeds iki şampiyonluğa uzanırken, iki de federasyon kupası kazanmıştı. şampiyon kulüpler ve kupa galipleri'nde final gören billy ve saz arkadaşları, uefa'nın öncülü fuar şehirleri'ni iki kere müzesine götürmüştü. söylemeye gerek yok, bizimkisinin bırakınız çorbada tuzu olmayı, yemeği pişirmişliği vardı.
    http://i.blog-wp.eurosport.com/...ail/1587-317-238.jpg

    iskoçya milli takımı'nın da yıldızı olan pitbul, 54 kez sahne almıştı. 1974 dünya kupası'nda zaireli futbolculara “zenci” demekten çekinmeyen orta saha oyuncusu, ertesi yıl kopenhag'da arkadaşlarıyla birlikte bir gece kulübünü dağıttığından ömürboyu milli takımdan uzaklaştırılmıştı.

    kariyerinin sonunda hull city aktarmalı geldiği doncaster rovers'ta futbolu bırakmıştı braveheart. sonradan elland road'a teknik direktör olarak geldiyse de, hocası don revie kadar başarılı olamamıştı.
    http://i46.tinypic.com/ztulib.jpg

    ali murat hamarat
App Store'dan indirin Google Play'den alın