• 109
    f1'in yaşayan efsanesi, kralı ve gelmiş geçmiş en başarılı pilotu. kendimi bildim bileli haftasonlarımı adadığım, kahvaltıları kaçırdığım, gezmelerden olduğum, uğruna istanbul park'a taşındığım insan. benetton'da yarıştığı zamanları hayal meyal hatırlıyorum fakat ondan sonrası asla ve asla unutulmaz. ayağı kırıldığı o kaza, david coulthard ve mika hakkinen ile kıyasıya mücadelesi, aldığı üst üste 5 şampiyonluk ve daha niceleri... kırdığı onca rekoru daha saymıyorum bile. schumi çok iyi bir pilot olmakla beraber çokta iyi bir stratejist olduğunu pek çok yarışta bize göstermiş ve piststoplarda neler yapılabileceğini hatta yarış bile kazanılabileceğini bize göstermiştir. yarış ekranlarında yağmurun "y"si yokken takıma yağmur yağacağını söyleyip piti hazırlatan bir insan evladından bahsediyoruz burada.

    schumi'ye sallamak messi'ye, jordan'a sallamaktan farksız bir durumdur abi. konu formula 1 diye mi bu kadar sıkıyor insanlar anlamıyorum ama ortada çok sağlam bir başarı ve kariyer var. bunu anlamak için formula 1 seyircisi veya bu işten anlamak gerekmez. sadece arama motorlarına isim yazın çıkan sonuçlara, yazılan yazılara bakın size her şeyi anlatır.

    ferrari'ye gelecek olursak. ferrari schumaher'den sonra bitmiştir. ferrari'yi ferrari yapan her zaman schumaher olmuştur. sadece raikonen zamanında biraz kıpırdama olduysada bir yere varılamamıştır. ferrari özellikle shumi ve jean todt'un mükemmel arkadaşlığı ve işbirliği sayesinde ipi göğüsleyen takım oldu. fakat ikiside bıraktıktan sonra gerçekten eski ferrari'yi görmek imkansıza yakın.

    formula 1'e senin gibi bir efsane bir daha gelir mi bilemiyorum fakat sen her zaman başka olacaksın be schumi. iyi ki senin gibi bir profesyoneli izleme fırsatı buldum. artık f1 eskisi gibi olmayacak benim için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın