• 940
    2012-2013 sezonunda da sampiyonluk yarisinda en ciddi rakiplerimizden biri olacagi cok barizdir.

    isin şike veyahut hakemler bidi bidi tarafini bir kenara birakip oynadiklari futbolun analizini yapmamiz gerekirse, bizden cok buyuk bir artilari yok.
    ancak soyle bir durum var ki, topla hizli oynayabiliyorlar. bizim takimimizda bunu yapabilir aslinda ama bir terslik var o konuda. kuyt, meireless, stoch ve sow bu sene kisa paslar konusunda kendilerini cidden gosterebiliyorlar. buna karsi bir cozum bulmamiz gerekli.

    kendi fikrimi soylemek gerekirse, sol kanatlari cok sallantida. hasan ali ve stoch orayi ozellikle defansif olarak bayaga kotu idare ediyorlar. yobo bekir ikilisi her ne kadar iyi anlasiyor gozukseler de bence saatli bomba gibiler, her an hata yapabilirler ancak bilica tarzi da kotu bir savunmalari yok bu sene.

    ortasaha'da ise ben mehmet topal'in da, sezer ozturk'un de, oynarsa mehmet topuz'un da kolaylikla domine edilebilecegi kanaatindeyim.

    kisaca soylemek gerekirse fenerbahceyi yenmek icin onde baski kurulmasi sart, cunku hataya muasit en bariz yer o takimin savunmasi. ancak oldu ki bir sekilde savunmadan top cikti, ileride hizli paslarini engellemek ve bir sekilde hizli akinlarin onune gecmek icin ya erkenden savunmaya donulecek, ya da kadememiz adam gibi olacak. ujfalusi bu kademe konusunda cok iyiydi, o yuzden kafamiz rahatti ama bu sene kendisini cok ariyoruz. cris ile karsilarina cikarsak cok tatsiz olabilir. oynayacagimiz maca kadar umarim kendi kadememizi ve savunma anlayisimizi duzeltebiliriz.

    16. haftadaki karsilasmamiza gelirsek, acikcasi umitliyim ve bunun icin bir kac sebep var. ev sahibi olmamiz en onemlisi. ikincisi, galatasaray artik ayni kadro uzerinden sistem oturtabilir, savunmamiz birbirine alisabilir. boylece daha akli basinda guven veren bir geri hattimiz olabilir. ancak cok dikkat edilmesi lazim, konsantrasyon olarak ust seviyede olmak lazim.

    isin saha ici boyutuna gelirsek, psikolojik faktorlere, ben kuyt ve bekir'e cok kolay kart gosterebilecegimizi dusunuyorum. kuyt ozellikle pek formda olamdiginda hemen şova sariyor, hemen agresiflesebiliyor. bunu kendimize bir avantaj olarak kullanabiliriz. ayni sekilde bekir'in bir hatasinda veya burak ile kaldigi ters pozisyonda kart gormesi de cok olasi.

    ozetle, ligdeki en ciddi rakiplerimizden biri olan fenerbahçe arena'da dize getirilebilir, ancak konsantrasyonun ve oyun planinin cok iyi durumda olmasi gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın