• 1
    işi gücü bıraksam son on sene içinde 200 türk transferi sayarım hiç bir işe yaramayan.
    50 civarı da yabancı transfer. türk oyuncularda genelde bonservis zararı oluyor. yıllık ücretleri maç başına bölündüğü, garanti paraları yabacı oyunculara göre az olduğundan seni sonu bonservis bedeli alınmadan gönderiliyor. neyse sonuç olarak en az 200-250 milyon euro zarar etmişizdir.
    yani özet geçersem türk futbolcularda zararın %90'ı bonservis. bunun önüne geçmek içinde alt yapıda ısrarcı olmak lazım.
    en cazip altyapı imkanı üç büyüklerde, genç oyuncular buralarda oynamak istiyor ve kariyerlerinde üç büyük takım altyapısı yazanlar en kötü 3. ligde güzel paralara oynayabiliyorlar.
    bu sefer üç büyük kulüp kendi aralarında rekabete giriyor. şu an önde olan takımımız galatasaray. neden? çünkü küfür ettiğimiz aydın yılmaz, emre çolak, sabri sarıoğlu, emre belezoğlu, arda turan ilk aklıma gelenler olup, süper lig, 2. ve 3. liglerde boy gösteren tonla alt yapıdan oyuncu çıkardığımız için.
    bu işler öyle kolay değil, yıldız potansiyeli olan oyuncuların aklını çelmek için aylarca kapılarda yatılıyor. babasını ikna etmek için.
    güncel örnek; aydın yılmaz, emre çolak
    her maç küfür ediliyor. son maçlar ben de çok kızıyorum. ancak soğuk kanlı bakılınca imparatora daha hayranlık duyuyorum.
    aydın yılmaz'ı gönderdik, emre çolağı gönderdik taktık götüne tenekeleri, yerlerine kim var? alper potuk mu? en az 5 milyon euro bonservis. oynayacağı garanti mi? emre çolak, aydın yılmaz, sabri sarıoğlu'ndan daha mı az garanti ücret alacak yeni gelen türk transferler?
    sizce yedek kalınca daha mı az sorun çıkartacaklar?
    gelen yeni transferlere daha mı iyi verecekler çok övündüğümüz galatasaray kültürünü?
    yedek kulubesine kimi koyacaksın bunlardan daha iyi bana bir örnek verin?
    tabi ki oynatacak imparator rotasyonda, çünkü bu adamlar yedek, ve her an sakatlık, kart cezası durumunda belki haftalarca oynayacaklar.
    özet : alt yapı oyuncusuna fazla şans verildiğini düşünen taraftar; biz zahmet çay koyun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın