• 11
    bak bir sebep daha: küfür olayına takmış sözlük yazarları.

    yahu nasıl bir hayat yaşadığını merak etmekteyim şahsı muhteremlerin. kimsenin şahsına dokundurmadan küfürlü/argolu bir entry giriyorsun bakıyorsun yazmış: ''düzgün entry gir burası galatasaray sözlük''. ne alaka? sporcularımız birbiriyle cemaat usulü mü şakalaşıp konuşuyor, hiç mi argo çıkmıyor ağızlarından antrenmanlarda maç içinde? napalım, kovalım kulüpten. fatih terim ''onu çekme bunu çek'' dedi. napalım, onu da kovalım. argo değil mi o da? kıstasımız bu olsun yani, ağzından küfür çıkanı kovalım. çıkıp belki metin oktay diyeceksin. özel hayatında, arkadaş çevresinde veya başka bir yerde hiç kötü(!) sözler kullanmaz mıydı peki o da? ''adam''lığın kıstası bu mu yani? bugün sanat eserlerinde bile bir dünya argo/küfür görüyorsun. adam şiirinde sövüyor, filmlerde bir dünya küfür var. ama okuyorsun, izliyorsun. ünlü nü tabloları görünce ''aa ne kadar ayıp'' deyip gözlerini mi kapatıyorsun? argo çok kötü bir şeyse o da kötü o zaman, gel gör ki millet onlara milyonlar sayıyor. ya da ne bileyim bir cem yılmaz izleyip gülmüyor musun sen? yanında ailenden, arkadaşlarından biri argo bir söz kullanırsa ret mi ediyorsun onları, kovuyor musun yanından?

    bak hiç küfür kullanmadan bir şey söyleyeyim bakalım nasıl sahneler canlanıyor gözünde: (bkz: milli olan sözlük yazarları)... neler canlandı? ne kadar ayıp, düşünülür mü hiç öyle şeyler? söylemek suçsa düşünmek de suç, hadi seni de uçursunlar öyleyse.

    bari gelip buraya yok efendim küfür edenler öyle, küfür edenler böyle, hiç öyle konuşulur mu deme. konuşulur, öyle bir dünya yok. olacaksa da madem tam olsun, haremlik selamlık olsun sözlük, nasıl olur? erkek yazarlar kadın yazarlara mesaj yazamasın.

    kısacası, insanlar birbirlerinin direkt şahsına ya da bir gruba yönelik küfür ermedikçe hiçbir sorun yoktur. ya da en azından olmamalıdır.

    benim söyleyeceklerim bunlar hakim bey.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın