• 163
    ortaya koyduğu performans ile mip ödülüne göz kırpan, basketbolu her geçen gün büyüyen ve double-double ortalamalarına sahip olan pivot. bugün los angeles lakers karşısında houston rockets forması ile sadece onuncu maçına çıkacak, lakin gösterdiği istikrarlı performansıyla herhangi bir sakatlık yaşamadığı takdirde en çok gelişim kaydeden oyuncu ödülüne layık görülmesi işten bile değildir. en azından 30 maç daha böyle devam etmeli. daim olsun efenim.

    bu sezonki güncel maç başı istatistikleri;
    33 dakika, 11 sayı*, 13 ribaund, 1 blok, 1 asist ve %74 serbest atış*. göze batan tek olumsuz yanı top kayıplarında zirveye oynaması. maç başına 3,6 top kaybı biraz fazla. hiç değilse 2'ye çekmeli.

    rockets'da şöyle bir şansı da var. hakeem olajuwon, moses malone ve yao gibi isimleri çalıştırmış olan carroll dawson ile bire bir çalışması kendi adına büyük şans. ayrıca dawson, ömer hakkında oldukça pozitif düşünüyor. verdiği bir demeçte, "malone, olajuwon gibi isimlerle çalıştım fakat bu çocuk gibi kuvvetlisini görmedim. şimdiye kadar hücum oyuncusu olmadı. biz bunu başarmak istiyoruz." demiştir. ömer'in artan süreleriyle birlikte yaklaşık 3 katına çıkardığı sayı ortalamasına bakarsak, dawson'un planının tıkırında işlediğini görüyoruz. ancak hücumda ciddi manada eksikleri olduğu bariz.

    2013 all star oylamasına da girmiş. dilerim ev sahibi olarak toyota center'daki organizasyonda yerini alır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın