• 11178
    cluj maçındaki ronaldo hareketi 'calma' (ispanyolca 'sakin' anlamında) sonrası yazılıp çizilen, söylenen onca şey arasından unuttuğumuz bir şey var. yani burak’a yapılan bir haksızlık.

    başkalarının yaptığından bahsetmiyorum.

    bahsim bizzat kendisi tarafından yapılan...

    sağ, sol ve kafayla atılan 3 golün ardından burak’ın insanların aklına ronaldo’yu getirmeye uğraşması, bizzat kendi performansını, başarısını küçültüyor, unutturuyor, değersizleştiriyor. şampiyonlar ligi’nde takımının attığı tüm gollere imza atarak, bambaşka bir iş yapan bir yıldız, bunu yapmamalı.

    ancak bu onun hatası da değil.

    bu markayı yönetemeyenlerin zaafı.

    bu bir marka yönetimi hatasıdır.

    ona buna marka değeri etiketini yapıştırıyoruz ya hani. ortada ürün dahi yokken markadan bahsediyoruz ya saçma sapan. fiyatlarını uçuruyoruz... işte onların çoğu yalan. ortada gerçek bir performans varken onu satamamak, küçültmekse üzücü.

    burak bu ülkede sadece futbol değil, tüm alanlar için bir örnektir.

    birkaç defa küllerinden doğmuş, gelişen, büyüyen bir yetenek. bitmeden bitmez diyen bir yıldız...

    başkalarının ona yaptığı haksızlık onu küçültmez. hatta bu onun başarısını gösterir. bu yüzden onları kafasına takmasına hiç gerek yok.
    ancak o kendisine bunu yapmamalı. icap ederse birçok dünya yıldızı gibi yardım da alabilir. ama ne olursa olsun bu markayı nasıl büyüttüyse öyle de iyi yönetebilmeli.

    mehmet demirkol
App Store'dan indirin Google Play'den alın