• 472
    fazla ilginin şımarttığı zat.

    bizim memlekette bağıran adam dinlenir. içerik hep arka plandadır. siyasinin biri meydana çıkar 2 saat boyunca bağıra çağıra, parmak sallaya sallaya konuşur, konuşması yer yer alkışlarla kesilir. 2 saatin sonunda kalabalıktan birini çevir "ne anlattı" diye sor doğru düzgün bi cevap alamazsın.

    bu zat yazıyor, ilgi çekebilecek konularda herhangi bir argüman ortaya koymadan yazıyor da yazıyor. (bkz: #1063712) onlarca benzer yazısından bir örnek. iddialı ve altı doldurulmamış bir söylem. bu isimlerin hiçbirini tanımasan "lan doğru söylüyor galiba" dersin.

    edebini kaybetmediği zamanlarda mesajlaşırdık ve bana aynen şunu demişti: "fatih terim galatasaray'dan ayrılıp fatih terimspor'u kursun onu tutarım" *
    güldüm geçtim. ama iş galatasaray efsanelerine saygısızlık boyutuna geldi.
    (bkz: #1073582)
    bir de galatasaray'ın üçüncü yıldızı fatih terim'e aitmiş.

    ey saygısız adam. gheorghe hagi diye biri geçti bu topraklardan bilir misin? popescu'nun adını duydun mu daha önce? taffarel, hakan şükür ve bülent korkmaz isimleri sana bir şeyler çağırıştırıyor mu? o dönemde galatasaray yönetiminde kimler vardı haberin var mı? isimlerini sayabilir misin? ne hakla galatasaray'ın bir efsanesini yüceltirken diğerlerini itin götüne sokma densizliğini yapıyorsun? sen kimsin?

    fikir üretmek yok, sert üslup var. bana baroşçu demiş. o ne demekse...
    (bkz: #970292)
    (bkz: #1075855)
    evet hem de bunlara* rağmen. çünkü dediğim gibi söylediği şeyin doğru olup olmaması onun için önemli değil. ne sertlikte söylediği önemli. saygısızlığa kaçsa da sorun yok sesi çıkan sevilir. ortada bir somut gerçeklik var mı, söylediklerinde doğruluk payı var mı yok mu bakılmaz.

    fatih terim sevgisine eyvallah. bu sezonki performansını konuş desek? olmaz.
    1- skor alman gereken maçta orta saha oyuncularının çıkarılıp aydın ve sabri'nin sokulmasına yorum var mı? yok.
    2- yiğit gökoğlan gibi bi adama 3.5 milyon bonservis ödenip 4,5 yıllık mukavele yapılmasına yorum var mı? yok.
    3- bu sezon oynadığı hemen hemen tüm maçlarda takımı eksik oynatan felipe melo'nun aylarca peşinden koşulmasına yorum var mı? yok.
    4- minimum 7 milyon euro yatırım yaptığımız amrabat'ın yerine emre çolak ısrarına yorum var mı? yok.
    5- ligin dibindeki takıma yedek stoperleriyle oynamasına rağmen üstünlük* kuramamamıza yorum var mı? yok.
    6- iyi oynadık dediğimiz braga maçında aydın'ın uzaktan şutu dışında düzgün bir gol girişimimizin olmamasına yorum var mı? yok.
    7- 2 sezondur neredeyse hiç yararlanmadığımız ceyhun gülselam'a 1 milyon euro yıllık ücret verilmesine yorum var mı? o da yok.

    fatih terim teknik direktör, biz değiliz. işi ondan iyi bilemeyiz -sanki yerini almak gibi bi iddiamız varmış gibi- susalım. peki buna ne denir: (#950533)
    ben söyleyeyim ikiyüzlülük. sen ağzına düdük aldın mı hayatında? bir tane halı saha maçı bile yönetmişliğin var mı? yönetebilir misin? sen kimsin de fifa'nın top class statüsünde olan, türk hakemliğinin geldiği son noktadaki hakeme sallıyorsun. hakem olmadan konuşmayacaksın. hatta önce hakem olup sonra avrupa'yı temsilen bir organizasyona gideceksin ondan sonra konuşacaksın. türkiye demiyorum bak avrupa diyorum. bunları yapana kadar o başlığa girmekten men ediyorum seni.

    söylediğim gibi, üretilen bir argüman yok. salt duygu yüklü, haddinden fazla iddialı laf salataları. insanları terim düşmanı, baroşçu şeklinde yaftalayıp* ortaya atmalar. bunları yaparken gerekirse diğer galatasaray efsanelerine saygısızlık... her şey serbest. insanlara "gerizekalılar" yazmak mümkün olduğu gibi bunlar da mümkün.

    her dakika saygısızlık yaptığı farklı görüşteki insanları yaş ve cinsiyet üzerinden cıvık bir biçimde kendince alaya almasına ise küfürsüz bir yorum getiremiyorum.

    edit: ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın