• 24
    kimseye b*k atmak için yazmıyorum bu satırları, ama bazı sıkıntıları da paylaşmak istiyorum:

    1. başlıkla ilgili bir yorum yazmışım, belli başlı şeylerin daha önce de belirtildiği ile ilgili de "önceden" ya da "yukarıda da" şeklinde bir ifade kullanmışım * ve moderasyon bunu "önceki entrilere cevap niteliği" gibi abuk bir gerekçeyle kaldırmış.. (hangi arkadaşın kaldırdığını yazmıyorum, çünkü önemli olan kişiler değil, vurgulamak istediğim şey zihniyet)
    inanın bana ne cevap niteliği vardı entrymin, ne de önceki yazılanlara karşılık vermek gibi bir anlam taşıyordu..

    neyse, ben de bu kullandığım 1-2 kelimelik ibareyi silip, entrymi canlandırdım.. ve sorun çıkmadı tekrar..
    inanılmaz..

    ayrıca bu noktada, moderasyonun biraz daha uyanık olması lazım.. yazar çok sıradan görünen bir entry yazıyor ama 2-3 entry üstteki yazara öyle cevaplar veriyor ki aynı kelimelerle, inanamazsınız.. e hani cevap niteliği taşımayacaktı entryler? moderasyon bunlarla ilgilenmek için "yukarıda da belirtildiği gibi", "daha önce yazıldığı gibi" ya da "cevap veriyorum şuna!" gibi ibareler mi bekliyor acaba?

    2. sözlükte çok fazla ilgisiz başlık var ve bunlardan bazı başlıklar da kimileri için siyasi ya da sosyolojik olarak kırmızı çizgilere sahip.. yani ters bir görüş yazdığınızda, bazı kendini bilmezler ya mesajla size haddinizi bildirmeye (!) çalışıyor, ya da çeşitli baskı, ispiyon vb. araçlarla entryinizi kaldırtıyorlar..

    halbuki aynı başlıkta o kadar çok benzer entry olduğunu farkediyorsunuz ki, sizin entrynizin kime nasıl bu kadar acı verdiğini anlayamıyorsunuz..

    3. teknik sorunlar (dikkat edin, "daha önce bahsedildiği gibi teknik sorunlar" yazmıyorum.. asla.. yoksa cevap niteliği falan taşıyabilir..
    beyaz sayfa, sayfa kitlenmesi vb.

    4. böyle bir ortamda yazı yazmak eyvallah herkesin hakkı.. ancak; sırf siz bir futbolcudan nefret ediyorsunuz ya da tam tersine öylesine aşıksınız diye körü körüne yazılar yazılmamalı.. yazılan doğru olsa bile, sırf sen o adamı sevmiyorsun diye ofluyorsan eğer, ben de başlarım böyle işe derim, ne hevesim kalır ne başka bir entry girme isteğim.. (burada konu ben değilim, lütfen kişiyi genelleyin.)

    bunlar ve bunlara benzer sebepler sözlükten insanı uzaklaştırıyor..
    ve entry sayımız azalıyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın