• 12
    şu an bu tarz bir düşünce yapısının ataerkil bir toplum düzeninde yaşıyor olmamızdan çok geçmişten gelen alışkanlıklar olduğunu düşünüyorum. şu erkek işidir, bunları kadın yapar anlayışının yüzyıllar boyunca toplumlarda derin yer ettiğini biliyoruz, şu an birçok konuda bu düşünceleri aşmış olsak bile, hala toplumda bu düşünce yapısının etkilerini hissediyoruz.

    ilk önce cümle nasıl, ona bakmak gerek. futbol erkek oyunudur demek futbolu erkekler oynar demek mi, yoksa futbolu erkekler anlar demek mi? şimdi oyunun göze hoş gelmesi anlamında bakıyorsak olaya, evet, fiziken erkekler bu sporu yapmaya daha müsait, bence. ama bu kadınlar bu sporu yapamaz demek değil tabi ki. barcelona beyşehirspor'dan daha göze hoş gelen futbol oynuyor diye beyşehirspor futbol oynamayı bıraksın diyemeyeceğiniz gibi, erkekler kadınlardan daha göze hoş gelen futbol oynuyor diye kadınlar futbol oynamasın da diyemezsiniz.

    yok derdimiz futbolu anlamak, yorumlamak ise; bu bir zeka ve ilgi meselesidir. herhalde hiçbirimiz "saçı uzun aklı kısa" düsturunu benimsemiyoruzdur. bunu benimsemediğimizi varsayarak, diyorum ki, kardeşim, kadınlar da en az senin benim kadar zeki. bu durumda bu tamamen bi ilgi meselesi haline dönüşür.

    daha önce de yazmıştım, örneğin;

    http://www.youtube.com/watch?v=37u3L0F8D0k

    olabilir. ablamız ilgisizdir. aynen şu abimizin ilgisiz olduğu gibi;

    http://www.youtube.com/watch?v=jCdsH7pWmAs

    sonuçta bu işi seksist yaklaşımların içine sokmak gereksiz. futboldan anlayan, futbolu bilen bir kadınla da gayet futbol konuşulabilir, çok iyi olur çok da güzel olur.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın