• 1
    homofobi en temel kelime anlamı olarak, homoseksüel insanlardan korkmadır. bu korku gerçek anlamda bir korku değildir. daha çok nefrete ve tacize dayalı bir eylemdir. dünya üzerinde birçok homoseksüel insan tercihlerini homofobik insanların tepkisinden korkutuğu için gizlemektedir. ve her alanda homofobiye ve homofobiklere çok sık rastlanmaktadır.

    spor alanları da homofobinin çok sıklıkla görüldüğü alanlardandır. gerek taraftarların söylediği marşlar olsun, gerek homoseksüel sporcuların hemen hemen hiç spor sahalarında olmaması buram buram homofobi kokmaktadır.

    ayrıca sırf rakip takım oyuncusu olduğu için bile homoseksüel bir sporcuya fütursuzca yapılan nefret söylemleri vardır; (bkz: ann wauters/#1079642)

    bu bağlamda homofobi, ırkçılıkla çok örtüşmektedir. sırf rakip olduğu için siyahi bir sporcuya saldırmakla, sırf rakip olduğu için homoseksüel bir sporcuya saldırmak arasında hiçbir fark yoktur. homofobi de ırkçılık da ayrımcılık temelleri üzerine kuruludur..

    yakından tanıdığımız ve sevdiğimiz birçok sporcunun arasında çok büyük ihtimalle homoseksüel olanlar vardır. ancak onlar bunu gizlemek zorunda kalıyorlar. çünkü gizlemezlerse sevilmeyeceklerini düşünüyorlar.

    umuyorum ki spor alanlarında homofobi biter ve umarım homoseksüel sporcular rahatlıkla profesyonel spor hayatlarına devam edebilirler, cinsel tercihlerini gizlemeden..

    let's kick homophobia out of football

    ayrıca;
    (bkz: #1079654)
    (bkz: #1079652)
    (bkz: #1079651)
    (bkz: #1079649)
App Store'dan indirin Google Play'den alın