resim
Semih Kaya
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1829
    evet gelecek vaad ediyor, evet yaşı çok genç ve ileride çok iyi bir stoper olacak ama; kendini geliştirene kadar da oynadığı takımlarda (milli takım ve galatasaray) belli başlı sıkıntılar olacaktır. dünya futboluna bakarsak arsenal, manchester united, real madrid ( casillas casillas olana kadar neler çektiler) gibi takımlar bile genç oyunculara şans vererek maçlar kaybetti. ama o oyuncular boş değildi, yetenekleri biliniyordu ve zaman geçtikçe isimleri değerlendi.

    demek istediğim şudur ki ; semih kardeşimiz de yetenekli ve gelişime açık bir oyuncu. sürekli şans verildiği taktirde (ki veriliyor) birkaç sene içinde çok değerli bir stoper olacaktır, inanıyorum.

    ama yaptığı hatalardan da bahsetmek gerekiyor. " birkaç sene içinde çok değerli bir stoper olacaktır " sözümün gerçekleşmesi için zamanla bu hataları yapmamalı.

    şahsi kanaatimce bu hatalardan bazıları;

    fiziksel olarak güçlenmemesi :

    kendisini çelimsiz görüyorum. fitness ile biraz daha yapılanması, iki mücadelelerde gücüne güç katacaktır. fiziksel olarak güçlü ve hızlı (siyahi forvetler mesela) forvetler karşısında çaresiz kalabiliyor.

    kolay çalım yemesi, yanlış pozisyon alma ve hamle hataları :

    biraz teknik oyuncular karşısında yanlış hamleler yüzünden basit çalımlar yiyebiliyor. rakip takım santraforuna atılan toplarda rakipten önce ilk müdahaleyi yapamıyor. geç hamle yada yanlış hamle yapınca arkasında boşluklar veriyor.

    umarım kendisini geliştirir ve üst düzey bir stoper olur. bunlar onun iyiliği için, ama her zaman arkasındayız. güveniyoruz sana semih.
App Store'dan indirin Google Play'den alın