• 3
    galatasaray futbol takımı, topa hakim olmak adına selçuk inan başta olmak üzere garanti pas ile oyun oynama istediğinde.
    ancak yan ve geri paslar bize hiç yakışmıyor. kademe kaybolmakta, araya adam kaçmamakta, kaçan adama pas atmama korkusu bulunmakta.

    6 ekim 2012 galatasaray eskişehirspor maçında bir fotoğrafı daha önce fatih terim'e mektuplar başlığında paylaşmıştım. (bkz: #1073516)

    http://imageshack.us/f/24/fotoraftx.jpg/

    7 oyuncu orta saha çizgisinin hemen önünde ip gibi durmakta 8. oyuncu kademe yapmış biraz geride.

    yeni dönemde araya pas atacaksın oyuncu rakiple fizik fiziğe mücadele edecek o esnada top kaybı ihtimaline karşı destek verip ayrıca kademe yapmalısın.

    1. fizik mücadele için elinde elmander, bulut, burak varken niçin araya top atılmaz anlamış değilim. (elmander sakattı fazla oynayamadı !!)
    2. o ara topların %70'i belki rakip alacak ancak alsa dahi buna hazırlık yaparsan, o mücadelede an olarak ilk topu kaptırsan dahi, mücadele sonucunda ikinci topu kalıp gol bulma ihtimalin orta sahada ip gibi dizilmekten milyon kere fazla.
    3. üstelik %30 ihtimal ile oyuncun fizik olarak topu rakipten önce alır ise pozisyon doğma ihtimali asgari %50.
    4. ara pas sonucu topa rakip engel olur ise zaten defansın ve orta sahan bu duruma hazırlıklı neticede ara pas atıldı ve topun rakipte olma ihtimali %70.

    2011 - 2012 sezonunda elmander ve engin + zaman zaman necati sürekli boşa kaçtılar orta saha oyuncularından top istediler, bunların bir kısmını aldılar ve pozisyon ürettiler. ancak patinaj yapmıyorduk.

    bu hastalığın ana kaynağına derinlemesine inersek taraftar baskısı da karşımıza çıkabilir. ara paslarda top kayıplarında akıllı olalım yapılan iş top kaybı ile sonuçlansa dahi sakin olalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın