• 22
    ilk 45 dakikasında kontrollü oynamamızın hala daha mantıklı oldugu mac. braga macında topu cok ilerde tuttuk ancak bir anda dönen topla golü kalemizde gördük. yine böyle bir kontra ataktan beklenmeyen bir gol yememiz herseyi bitirebilir. cunku deplasmanda öne gecmek cluj icin ekstra motivasyon olur ve macı cevirmemiz cok cok zorlasabilir. ben de taraftar olarak ölümüne saldıralım, goller atalım, 3-0 kazanalım istiyorum can-ı gönülden; ancak rasyonel bakınca şampiyonlar ligi daha kontrol futbolunu gerektiren bir macra, bu gerceği göz ardı etmemeliyiz.

    diğer yandan bizim takımımız acık alanda futbol oynamayı daha fazla seven bir takım ve oyuncularımız da buna aslen uygun. amrabat, selçuk inan, burak yılmaz bu tarz oyunda cok etkili olabilecek silahlarımızdan aklıma ilk gelenler. cluja ilk yarı ölümüne bastırıp onları ceza sahalarına hapsetmektense daha kontrollü oynayıp, onları cok da fazla gömülü oynatmadan, hatta birazcık da yalancı bir güvenle hafif acılmaya baslamalarını saglayarak oynamamız bizim gol yollarında daha etkili olmamızı saglayabilir.

    tabii dakika 60a geldiğinde hala gol bulamamıs olursak yine butun takım halinde hucum yapacagımız dakikalar gelmiş olacak. ancak biz top kalabalık ve dar bir alana sıkıstıgında oyunu acmakta zorlanan bir ekip hüviyetindeyiz son zamanlarda. bu yüzden allah ne verdiyse taktiğiyle saldırmak yerine en azından ilk yarıyı daha sakin, daha aklıselim oynayarak gecirmeliyiz.

    küçük düşündüğüm anlaşılmasın. bu macın ne kadar önemli oldugunun ben de farkındayım. hatta bu kadar onemli oldugu icin boyle bir taktikle oynamalıyız hatta. belki bu ifademi yanlıs anlayan yazarlar ofsaytlayacaklar muhtemelen ama yine de soylemeliyim; bu mac icin beraberliğin hala herseyin sonu olmadıgı kanaatindeyim. ama kaybetmek herseyin sonu olacaktır. yanlıs anlasılmasın 1 puanın basarı oldugunu düşünmüyorum; ancak bu mactan cıkacak 0 puanın hem sansımızı sıfırlayacagını*, hem de gelecek maclar icin şampiyonlar liginde 6 macta 0 cekme korkusunu takımımızın üzerine salacağını düşünüyorum.

    pratik olacak suan alınacak 12 puan var onumuzde. ve muhtemelen alacagımız 8 puan bizi 2. yapmaya yetecektir. bu da 2 galibiyet 2 beraberliğe tekabul eder. ancak bu macta alınacak bir yenilgi bizi cok agır yaralacaktır. bu yüzden öncelikle yenilmemeliyiz**. ve sonrasında da hepimizin dilediği gibi istediğimiz oyunu karsı takıma kabul ettirerek güzel bir galibiyet almaya calısmalıyız tabiiki.

    umuyorum ki öncelikle yenilmeyiz.

    ve can-ı gönülden istiyorum ki güzel bir 3 puan alırız.

    alınacak bir galibiyet bizim icin yepyeni bir başlangıc ve medya tarafından itilmeye calışıldığımız bu kaotik ortamdan yepyeni bir cıkış yolu olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın