• 518
    şu gece itibariyle bir şeyi çok net gözlemledim bu sözlükle ilgili. burada yazan yazarlar genel olarak ikiye ayrılabilir. birinci grup, galatasaray'a dair her şeye çok naif yaklaşan, her türlü arkasında duran, eleştirmeye kıyamayan yazarlar. diğer grup ise, başarısızlığa tahammülü olmayan, suçlu arayan ve suçluyu yakaladığında bunu çok net bir şekilde söyleyen yazarlar.

    şimdi yukarıda tanımladığım gruplara yaptığım tanımlar ekseninde bakarsak sanki birinci grup daha bir sevilesi gibi duruyor ama öyle değil. bence iki grup birbirini çok iyi tamamlıyor.

    bütün galatasaray taraftarının birinci grup gibilerden oluştuğunu bir düşünün, heralde hala yaş ortalamaları artık 40 olan 2000 ruhu takımı oluştururdu. olmazdı yani. bütün taraftarların diğer gruptan olduğunu düşünmek daha da vahim. takımda istikrar denilen şey kalmaz, futbolcular topa vurmaya korkar hale gelirdi. işte bu yüzden iki taraf bir birini çok iyi dengeliyor. böylece ortak bir galatasaray taraftar portresi çıkıyor ortaya.

    peki bunları neden yazdım? görünen o ki, "galatasaray'a ait değerlerin eleştirilmesi hususu" burada sürekli tartışılacak aynen bu gece olduğu gibi. ve bu gerçekten çok normal. tartışmak, konuşmak o kadar da kötü bir şey değil. galatasaray'a dair bir şeyleri burada tartışıyor olmanın güzel bir şey olduğunun farkında olarak yaşayalım bu sözlüğü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın