resim
Mehmet Topal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Petrolul
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 1687
    oldum olası teknik direktörlere diziliş öğretmeyi sevmem. çünkü bilirim ki bizim burada yaptığımız her çıkarımı, her dizilişi onlar çoktan kafasında yapmış, tartmıştır zaten.

    ama aykut kocaman'ın da, abdullah avcı'nın da mehmet topallı 4-2-3-1 dizilişini tercih etmesini anlayamıyorum.

    brezilya'da gilberto silva oynuyordu, hollanda'da de jong, almanya'da khedira, fransa'da m'vila, "o zaman bizde de topal oynar" mı deniyor acaba?

    sorun şu ki mehmet topal bu adamlar kadar top kullanamıyor ve bu adamlar gibi konum bilgisine sahip değil. belki daha iyi bir kesicidir, ama defansı 5leyen yapısıyla ortasaha hakimiyetini unutmamızı sağlayan, diğer ortasaha oyuncusuna dünyaların yükünü bindiren de kendisidir.

    mehmet topal'ı illa kadroda oynatacaksak rahat rahat ön liberoluk yapacağı, önünde de selçuk-nuri ikilisinin bulunacağı bir diziliş çok daha uygun geliyor bana. barcelona'daki busquets gibi, geri pasları, yan pasları, defansı beşlemesi tolere edilebilir, hem de yumuşak kalmaları sorun edilmeden selçuk-nuri ikilisi forma giyebilir böylece.

    ben böyle düşünüyorum ama yıllarını bu işe vermiş adamlar illa ki benden daha fazla şey biliyorlardır. o bilgilerin skora yansımasını ümit edelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın